Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Zapuszczanie włosów..

38 odpowiedzi w tym temacie

#21 nieprzytomna

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisano 30 październik 2011 - 12:10

mnie też prawie nie rosną. ;/
a podobno skrzyp polny pomaga, rosną szybciej, a do tego są gęstsze.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#22 Walencja

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 457 postów

Napisano 07 listopad 2011 - 13:01

Ja nienawidzę faz przejściowych. Ni krótkie ni długie i niewiele można z tym zrobić.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#23 zlosliwieurocza

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 15 listopad 2011 - 11:38

Tabletki z drożdży piwnych polecam,ale co do szybkości wzrostu włosów to chyba nie ma na to złotego środka,rozmawiałam kiedys z fryzjerką to mi powiedziała że właśnie im włosy dłuższe tym wolniej rosną,juz taka ich natura

#24 amanda02

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 01 grudzień 2011 - 19:53

Ja 2lata temu jak patrze zdjęcia miałam włosy dłuższe z 4cm niż teraz a ich długo nie podcinałam z rok. Zaczęłam chodzić częściej na poczatek ściełam z 2cm, bo były zniszczone koncowki i tak od teraz trwam w tej samej dlugosci za lopatki w dodatku mam cienkie. Biore belisse detox i poczekam moze cos pomoze...

#25 gina_lee

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 439 postów

Napisano 11 grudzień 2011 - 22:40

ja biorę Belissę, myję szamponem Joanna do włosów cienkich i używam Wax i widzę różnicę ;)
So pick me! Choose me! Love me!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#26 amanda02

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 12 grudzień 2011 - 21:48

Ja odkąd używam belissy też zauwazylam poprawe :D

#27 Malaru

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 27 grudzień 2011 - 00:48

hehe, jak to czytam to mam to ochotę mamie pokazać, która twierdzi, że to nie możliwe jest, by moje włosy tak nie rosły i sądzi, że je podcinam. Może i kiedyś je podcinałam, bo tu coś odstawało albo tu było coś nie tak ale nie teraz. Mi włosy tylko wypadają. Od jakichś dwóch lat [!] mam praktycznie tę samą długość. Już powinnam być łysa, ale że są gęste coś jeszcze mnie grzeje w ten pusty łebek.
To co polecacie najbardziej? Chodzi mi o tabletki z apteki. Które są sprawdzone?

Jeśli ktoś nie pił taniego wina, to dla mnie jest podejrzany.
Bo albo był wychowany w jakimś obrzydliwym luksusie i nie zna życia,
albo nigdy nie był młody.

#28 amanda02

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 211 postów

Napisano 27 grudzień 2011 - 19:07

No ja na dzien dzisiejszy bellisse :)

#29 karolina844

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 45 postów

Napisano 09 styczeń 2012 - 09:20

Mi polecono szampon i odżywkę firmy Dermena, dostepna w aptece. Koszt za jedną sztukę ok 25-30 zł. Pobudza mieszek włosowy i prowadzi do wzrostu wwłosów. pierwszy rezultat po ok 3-4 tygodniach. Zaczęłam stosowac , zobaczymy co będzie dalej.

#30 shejker

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 18 styczeń 2012 - 12:12

Polecam suplementy diety - te z największą zawartością skrzypu polnego który stymuluje wzrost włosów np belissa + dobry szampon (bez sztucznych składników, bez parabenów) RADICAL !!!! Polecam kurację w kapsułkach również RADICAL po niej włosy rosną szybciej. Dodatkowo rób sobie masaż przy myciu głowy, pobudzisz cebulki głowy. Używaj delikatnej szczotki aby nie niszczyć włosów a i gdy raz na 6 miesięcy chodzisz podcinać włosy to podcinaj 2-3 cm
Dołączona grafika

#31 Paulina111

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 18 styczeń 2012 - 12:13

Żeby włosy rosły to przede wszystkim powinny byś ZDROWE, sama miałam bardzo kruche włosy i nie chciały mi rosnąć bo się po prostu kruszyły polecam metodę keratynowego prostowania http://gretastorynews.blogspot.com

#32 xxmoniax

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 09:40

Tez polecam Dermenę, pobudza mieszki włosowe i na prawdę rezultaty sa widoczne

#33 pawelde79

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 60 postów

Napisano 24 styczeń 2012 - 12:55

a ten Wax cos daje ??

#34 xxmoniax

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 30 styczeń 2012 - 09:27

Wax jest niezły ale trzeba go na parwde regularnie stosować, jednak nie ukażdego sa efekty

#35 niedozwolony_nick

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 102 postów

Napisano 07 luty 2012 - 13:44

Ja tez jestem w trakcie zapuszczania włosów, z doświadczenia wiem, że są w dużo lepszym stanie jak je regularnie podcinam (same zniszczone końcówki), w sumie skrzyp polny też pomaga i kuracje dostępne w aptekach.

#36 xxmoniax

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 20 luty 2012 - 14:14

Sprzyp polny bardzo dobrze działa na odbudowę włosów, jednak niep rzyspiesza ich wzrostu, ale jest bardzo zalecany także przy ich zapuszczaniu. Cieżko mi uwieżyć w działanie śrdków przyspieszających wzrost włosów. Mogą pobudzić wzrost, ale nie przyspieszyc. Moim zdaniem podstawą jest odpowiednia pielęgnacja, zdrowe odżywianie i ciągła regeneracja :)
Ja uzywam raz w tygodniu maski regenerującej i wloski mam duzo lepsze. http://www.splendore...0_ml_p4139.html Oprocz niej wczensiej wspomniany Wax :)

#37 ekspert hapantoten

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 14 marzec 2012 - 19:51

Włosy rosną lepiej a przedewszystkim będą zdrowsze i piękniejsze, jeżeli w czasie zapuszczania wesprze się je suplementami skomponowanymi pod kątem wzmocnienia i odżywienia włosów.

#38 Wiolcia02

Stały bywalec

• VIP
  • 191 postów

Napisano 15 marzec 2012 - 15:59

A mi kiedyś rosły bardzo szybko, ale dwa lata temu ścięłam sobie na bardzo krótko, a później podcinałam regularnie przez ok. poł roku i teraz nie chcą mi rosnąć :(  Biorę Belisse, nakładam maseczki, staram się nie używać prostownicy i nie suszyć suszarką, a i tak mam dopiero do ramion. Przez rok tak mało urosły, gdy wcześniej przez rok urosłyby mi ze dwa razy tyle. Nie wiem co się dzieje :/
http://shinybox.pl/?ref=21d972c
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#39 BabyB

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 10:39

Jak dobrze już mieć problem za sobą ;-) Ale podzielę się swą opinią na temat siarki, jej działaniu na skórę, włosy i paznokcie, byc może ktoś zechce skorzystać..

Okazuje się, że gdy brakuje w organizmie siarki to inne minerały są trudno przyswajalne i widać to na pierwszy rzut oka: włosy twardnieją i wypadają, skóra traci jędrność, pogarsza się samopoczucie.Ja od lat suplementuje się czym się da i udaje się życ bez lekarzy. Od kiedy dowiedziałam sie o Sufrinie postanowiłam ot tak wypróbować i wzmocnic organizm siarką od środka. Po trzech opakowaniach efekt był zdumiewający, stan mojej skóry sie poprawił a włosy.. niby takie same a jednak.. trudno to określić, bardziej błyszczą w dotyku jakieś inne. Dałam opakowanie córce na trądzik ciekawa jestem czy dla niej będzie równie dobry. Jeśli tak to Sufrin będzie moim odkryciem roku :-)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych