Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Zapuszczanie włosów..

38 odpowiedzi w tym temacie

#1 gina_lee

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 439 postów

Napisano 09 listopad 2009 - 22:36

Całe życie marzą mi się długie włosy. Obecnie mam lekko za łopatki. Są dość mocne, i nie narzekam na nie. Ale wciąż mam wrażenie, że one po prostu nie rosną.. Końcówki ścinam raz na pół roku..
Innym bardzo szybko rosną, a mi prawie wcale..

Od czego to zależy i czy są na to jakieś sposoby, aby je jakoś ,,popędzić'' :D
So pick me! Choose me! Love me!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 melostupro

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 133 postów

Napisano 06 grudzień 2009 - 12:35

mi też nie chcą rosnąc.
cierpliwie czekam tylko... ; P
"...Czuje smak chwili, choć była bardzo krótka
Smak jak ciepła wódka z plastikowego kubka
Kto pił życia nektar- zna ten smak
To chwila, a pamiętasz jak pachniał wtedy świat..."

[smak chwili, WWO]

#3 Czarnulaa22

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 07 grudzień 2009 - 21:15

Wyświetl postUżytkownik melostupro dnia 06 grudzień 2009 - 12:35 napisał

mi też nie chcą rosnąc.
cierpliwie czekam tylko... ; P
zawsze można sobie doczepić włoski, ale nie ma to jak swoje naturalne;D

Załączone miniatury

• Załączona grafika: wm.jpg

#4 CałaOna

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 451 postów

Napisano 13 grudzień 2009 - 20:20

mi tez wolno rosną a hoduje od 2óch lat :(
If you wanna find the paradise
Do it now never too late to try
Lose your inhibitions
Let your inspiration set you free

Wszyscy ludzie są równi. Tylko nierówność ich dzieli ...

#5 =MiLi=

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 286 postów

Napisano 13 grudzień 2009 - 21:14

Podobno pomagają suplementy diety typu silica czy tym podobne. Nie stosowałam, więc nie wiem czy tak rzeczywiście jest, ale moje znajome tak twierdzą :)

Zapraszam serdecznie!
http://www.e-mdsk.pl

Sprzęt szpiegowski i wiele innych!

domofony, unifony, videodomofony, podsłuchy, kamery, automatyka bram, monitory, elektrozaczepy, mikrorejestratory, samozamykacze i wiele innych!

http://MikroSklep.com.pl

http://www.mdsk.pl

Dołączona grafikaDołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Meghna

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 13 grudzień 2009 - 22:00

Może wypróbuj Seboradin Lotion Regenerujący, który jest odżywką, ale też prowadzi do szybszego porostu włosów.

#7 Nikuś

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 63 postów

Napisano 28 grudzień 2009 - 13:44

Moje też szybko nie rosną :(
Ale przez jakis czas używałam szamponu ze skrzypu polnego i tabletki na włosy :)
Odziwo mi pomogło.
Szampon i tabletki można kupić w aptece :)

#8 marinee

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 28 grudzień 2009 - 18:14

najlepsze chyba będą tabletki. inneov gęste włosy !
.

wcześniej jako audrey

a jeszcze wcześniej- yay

#9 radioaktywna

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1123 postów

Napisano 28 grudzień 2009 - 18:30

Osobiście nie miałam nigdy takiego problemu, bo mi włosy rosną strasznie szybko i jestem na nie aż zła, bo czasem wolałabym żeby na jakiś czas się zatrzymały. Moja znajoma łykała tabletki, które kupiła w aptece i faktycznie pomogły jej więc polecam.
'Nie muszę być jajkiem na patelni,
by móc opisać jajecznicę' Gustaw Flaubert

#10 Reila_

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 544 postów

Napisano 29 grudzień 2009 - 12:21

Ja jakiś czas łykałam Vitapil, żeby mi włosy nie wypadły i pomogło =]

A na porost też chętnie wypróbowałabym jakiś złoty środek, bo włosy rosną mi średnio 1-1,5 cm na miesiąc a marzą mi się takie do pasa xD

A sztuczne to ja już miałam, na ringi doczepione, zła byłam strasznie bo co pare dni musiałam poprawki robić, bo mi z włosów się ześlizgiwałyi w końcu zostawiłam tylko dwa blond pasemka =]
Pisanie tekstów: OFERTA, CENNIK I PORTFOLIO

Piszę teksty, precle, artykuły o różnej tematyce, tłumaczę artykuły z angielskiego na polski. Niskie ceny, wysoka jakość.

Blog -> kosmetyki i ubrania

#11 maxxxa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisano 29 grudzień 2009 - 19:53

Mi strasznie szybko rosną, ale to kwestia genów. Z włosami jak z paznokciami - nawet jak zastosujesz jakiś specyfik i szybciej urosną, to będą słabsze, a chyba nie o to chodzi? Radzę uzbroić się w cierpliwośći znaleźć jakieś fajne uczesania na aktualną długość :) No i nie rezygnować! Długie włosy są sexy :) I nie przesadzać, hah, za długie też ładnie nie wyglądają ;)

#12 czekoladka3

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 498 postów

Napisano 30 grudzień 2009 - 10:55

mi też się marzą długie włosy;] na razie mam do łopatek.
myslę ze najlepszym sposobem zeby zapuścić włosy jest cierpliwie czekać aż urosną.
można stosowac jakieś odżywki zeby sie włosy nie zniszczyły.

W miłości dwie wolności łączą się w jedną słodką niewolę :)

#13 Reila_

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 544 postów

Napisano 30 grudzień 2009 - 13:12

A możecie polecić jakąś dobrą odżywkę dla włosów przetłuszczających się? No i najlepiej żeby wspomagała porost =]

Piszę teksty, precle, artykuły o różnej tematyce, tłumaczę artykuły z angielskiego na polski. Niskie ceny, wysoka jakość.

#14 gina_lee

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 439 postów

Napisano 30 grudzień 2009 - 15:56

Widziałam ostatnio szampon WAX i mam zamiar go wypróbować :) .

Stosuję odżywkę z tego i jest naprawdę rewelacyjna i poważnie widzę zmiany :) I podobno ona wzmaga porost, ale pamiętajcie, że nie wystarczy nałożyć ją na mokre włosy i sobie z ręcznikiem chodzić. Bo ona działa pod wpływem ciepła. więc związuję te nasmarowane odżywką (odżywki nie szczędzę i wmasuję ja także w skórę głowy) gumką na czubku głowy i co jakiś czas ogrzewam je zwykłą suszarką do włosów i chodzę w ręczniku.

#15 Reila_

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 544 postów

Napisano 31 grudzień 2009 - 11:40

Też o wax dużo słyszałam, chyba sama wypróbuje =]

#16 Słodka Nieznajoma

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 11 styczeń 2010 - 20:38

Ja używam WAXA rewelacyjny :) Trzeba tylko uważać żeby kupić WAX HENNA angielskiej firmy bo ten polski WAX jest podróbą i nic nie pomaga. Odzywkę robi się raz na tydz. Efekty są: zdrowe i lśniące włosy zauważyłam, że szybciej rosną i są gęściejsze :) Polecam !
Czasem przychodzą słone dni dla słodkich ludzi .

www.hhstyle.bloog.pl

#17 gina_lee

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 439 postów

Napisano 11 styczeń 2010 - 21:11

A jak je odróżnić?
Bo ja mam taki biały z brązowymi napisami WAX TREATMENT czy jakoś tak, to dobry?

#18 Val

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 400 postów

Napisano 13 styczeń 2010 - 12:08

Ja mam podobnie. Do tej pory zazwyczaj nosiłam włosy średniej długości lub całkiem krótkie a teraz zamarzyły mi się długie. Od ponad roku zapuszczałam i zatrzymały mi się na długości lekko za ramiona, a chciałabym żeby urosły jeszcze przynajmniej z 10 - 15 centymetrów. Podcinałam, myłam różnymi szamponami i nic i w końcu stwierdziłam, że je sobie przedłużę i przy okazji zagęszczę. I pani w salonie Kleopatra w Warszawie mi to zrobiła włosami naturalnymi ocywiście. Nie mam niestety zdjęć z przed i po przedłużania zrobionych w jednakowej pozycji żeby pokazać jak super to wygląda, ale zobaczcie sobie tu przykładowe zdjęcia: http://www.studiokle...x.php?section=9 PRzynajmniej przez chwilę mogę się cieszyć długimi włosami.

#19 MadeleineMarid

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 104 postów

Napisano 20 luty 2010 - 18:11

ja zapuszczam i nie uważam, że mi szybko rosną, ale największą mobilizacją jest dla mnie opinia koleżanek, które zawsze powtarzają, ale masz długie włosy, szybko Ci rosną. Moim zdaniem same nie zwracamy na to uwagi nie dostrzegamy różnicy. Warto być cierpliwym ;) a doczepiane nigdy mi się nie podobały, wolę swoje naturalne. Mam zdjęcie, które mnie mobilizuje -> chcę mieć podobny warkocz i postanowiłam, że taki będę mieć. Obierzcie cel dziewczyny i bądźcie wytrwałe! Używam jedwabiu i włosy są ładne ;)
Dołączona grafika
NaLudowo.pl

Etno design Poznaj piękno folkoru! Oryginalna i niepowtarzalna biżuteria hand made. Niskie ceny.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 DoSiUnIa:)

the pretender

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 805 postów

Napisano 15 maj 2010 - 16:49

Wyświetl postUżytkownik gina_lee dnia 11 styczeń 2010 - 21:11 napisał

A jak je odróżnić?
Bo ja mam taki biały z brązowymi napisami WAX TREATMENT czy jakoś tak, to dobry?

A propos takich szamponów... Może ktoś słyszał o Revitax? Ktoś z was używał tego szamponu, bo mam ochotę go użyć, ale nie wiem, czy się opłaca.
So if she's somewhere near me I hope to God she hears me. There's no one else could ever make me feel I'm so alive. I hoped she'd never leave me, please God you must believe me I've searched the universe and found myself within' her eyes.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych