Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Problem z myszką w laptopie

8 odpowiedzi w tym temacie

#1 gerard88

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 09 listopad 2009 - 17:34

Witam, mam problem z myszką (wbudowaną w laptopie)... Pewnego dnia przestała działać. Czy ma ktoś jakiś pomysł przez co i jak można naprawić? Myszka podłączona przez usb- działa. Pozdrawiam i dzięki z góry za odp

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 qwazi321

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 09 listopad 2009 - 17:46

Cytat

mam problem z myszką (wbudowaną w laptopie).
myszka wbudowana.. touchpad? Jeśli tak, to najprostszy pomysł - jest on wyłączony. U mnie za włączanie go odpowiada kombinacja klawiszy Fn(klawisz funkcyjny) + F7. Jeśli to nie działa, wejdź do panelu sterowania --> mysz, i tam powinna być zakładka odpowiedzialna za touchpada.

Jeśli touchpad jest włączony, a mimo to nie działa, to albo należy przeinstalować sterowniki (pewnie można znaleźć na stronei producenta lapka), albo jest on uszkodzony..
Wysyłam zaproszenia do Lockerz zapr.lockerz@gmail.com

#3 Mexter

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 674 postów

Napisano 09 listopad 2009 - 18:42

ewentualnie wejdź na stronę producenta i pobierz sterowniki do touchpada

#4 gerard88

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 10 listopad 2009 - 00:44

kombinacja przyciskow nie dziala w laptopie toshiby, sprobuje zaraz sciagnac jakies sterowniki z neta

Już działa ;) Fn + F9, dzięki wszystkim

Użytkownik Gressil edytował ten post 17 styczeń 2011 - 17:57

#5 Agatka87

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 65 postów

Napisano 26 listopad 2009 - 14:26

Może warto uderzyć do producenta, może on coś poradzi,w sumie uważam, że to jedyne rozwiązanie. W najgorszym wypadku można kupić nową myszkę. Polecam w tym momencie sklep wasserman.pl , bo po co przepłacać. Możesz w sumie też zapytać znajomego kolegi informatyka, one na pewno będzie wiedział co poradzić w takiej sytuacji.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Gressil

moje chore ego

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3241 postów

Napisano 26 listopad 2009 - 15:36

Wyświetl postUżytkownik Agatka87 dnia 26 listopad 2009 - 14:26 napisał

Może warto uderzyć do producenta, może on coś poradzi,w sumie uważam, że to jedyne rozwiązanie. W najgorszym wypadku można kupić nową myszkę. Polecam w tym momencie sklep wasserman.pl , bo po co przepłacać. Możesz w sumie też zapytać znajomego kolegi informatyka, one na pewno będzie wiedział co poradzić w takiej sytuacji.

Ale tu mowa o touchpadzie a nie o myszce !!!

Kłótnia w internecie jest jak udział w paraolimpiadzie. Nawet jeśli wygrasz – i tak jesteś upośledzony.

#7 YaCeQ

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1434 postów

Napisano 27 listopad 2009 - 17:18

Agatka87, czasami warto przeczytać wszystkie wcześniejsze posty szczególnie jeżeli nie jest ich dużo jak tutaj. A problem i tak już rozwiązany jak autor napisał.
Poruszanie się szybciej od światła jest niemożliwe, a szczególnie niepożądane bo zwiewa czapkę :)

#8 victoria_k

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 62 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 15:37

bez problemu działa, jak ja mam jakiś kłopot z komputerem zawsze stwierdzam, ze nie da się go juz naprawić i najczęściej kupuje nowy. Moj ostatni zakup Notebook Asus K50IJ-SX036. rewelacja :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#9 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 14 grudzień 2009 - 16:27

zamykam

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika