Czy Wy też macie problem ze znalezieniem pracy?
Napisano 29 październik 2009 - 18:06
Kasia R.
Napisano 30 październik 2009 - 00:01
Napisano 30 październik 2009 - 09:10
Napisano 30 październik 2009 - 14:59
Napisano 30 październik 2009 - 21:38
Kasia R.
Napisano 31 październik 2009 - 01:46
Napisano 31 październik 2009 - 14:54
Użytkownik amigo88 dnia 31 październik 2009 - 01:46 napisał
I tak to powinno właśnie wyglądać... No z wyjątkiem tych polskich przepisów rzecz jasna.
Trzeba mieć świadomość własnej wartości i sprawić aby to pracodawcy zależało na zatrudnieniu właśnie Ciebie.
W temacie studiów również się zgadzam. Studiów nie mam co nie przeszkodziło mi w zarządzaniu 3* hotelem przez 3 lata.
Przede wszystkim trzeba wierzyć w siebie i swoją wartość oraz ciągle ową wartość zwiększać. Ciągle czytać wartościowe książki, robić kursy i pracować nad sobą.
Osobiście uważam że tego czego nauczyłem się sam dzięki właśnie książkom i kursom, nie nauczyłbym się w takim stopniu na żadnych, nastawionych na masę studiach.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w zakładaniu własnego biznesu,
(cytat z TEJ STRONY)
Napisano 01 listopad 2009 - 15:54
Napisano 02 listopad 2009 - 14:34
@Agguśka. Spisz sobie, w jakim zawodzie chcesz pracować, co jest potrzebne w tym zawodzie i jak zdobyć doświadczenie (staże, praktyki, kursy itd.). Zobacz, na ile jesteś w stanie połączyć to z obecną pracą i konsekwentnie, krok po kroku, realizuj swój cel. Nie jest łatwo połączyć pracę i nabywanie nowych umiejętności, ale trochę determinacji i dasz radę. Określ tylko, ile czasu dajesz sobie na znalezienie pracy marzeń ;-) Powodzenia.
Ekspert otoPraca.pl
Jakbyś miała problem z wyznaczeniem sobie celów polecam ten artykuł
www.otopraca.pl
Napisano 03 listopad 2009 - 07:45
Skoro wspomniałam o szkoleniu, ważny jest także samorozwój. Jakiś kurs czy szkolenie w CV stanowi zawsze mocny punkt dla pracodawcy, dlatego jeśli macie możliwość brać udział w czymś takim to jak najbardziej polecam
Napisano 04 listopad 2009 - 13:25
Czasem sobie myślę, że popełniłam największy błąd życia kierując się zainteresowaniami wybierając kierunek studiów a tym samym moją przyszłość. Trzeba było iść na logistykę, bankowość, ekonomię, PR... cokolwiek byle nie to, co wybrałam. Jeszcze kilka miesięcy temu byłam bardzo optymistycznie (może nawet za bardzo) nastawiona do życia, do moich możliwości, do pracy i szkoły. Nie wiem, czy trafiłam na zły moment z tym szukaniem pracy, czy po prostu mam pecha, ale naprawdę nigdy wcześniej nie miałam tylu trefnych i nieuczciwych propozycji pracy.
Wiem, że tacy 'użalacze' jak ja w tej chwili, są denerwujący, ale chciałam się pocieszyć, że może nie jestem taka w stu procentach do niczego, i że nie tylko ja nie mogę sobie poradzić z szukaniem odpowiedniej pracy
Napisano 07 listopad 2009 - 00:07
Użytkownik Agguśka dnia 04 listopad 2009 - 13:25 napisał
Czasem sobie myślę, że popełniłam największy błąd życia kierując się zainteresowaniami wybierając kierunek studiów a tym samym moją przyszłość. Trzeba było iść na logistykę, bankowość, ekonomię, PR... cokolwiek byle nie to, co wybrałam. Jeszcze kilka miesięcy temu byłam bardzo optymistycznie (może nawet za bardzo) nastawiona do życia, do moich możliwości, do pracy i szkoły. Nie wiem, czy trafiłam na zły moment z tym szukaniem pracy, czy po prostu mam pecha, ale naprawdę nigdy wcześniej nie miałam tylu trefnych i nieuczciwych propozycji pracy.
Wiem, że tacy 'użalacze' jak ja w tej chwili, są denerwujący, ale chciałam się pocieszyć, że może nie jestem taka w stu procentach do niczego, i że nie tylko ja nie mogę sobie poradzić z szukaniem odpowiedniej pracy
Przede wszystkim - to świetnie że uczysz się tego co lubisz. Wybranie kierunku studiów tylko ze względu na potencjalne zarobki to najgorsze co można zrobić.
Chyba że lubisz całe życie żałować że nie robisz tego co kochasz.
Jak chodzi o chwilowe doły to zdarzają się najlepszym. Nie przejmuj się.
Obejrzyj sobie The Secret. Jeśli nie masz całego filmu to obejrzyj fragmenty TUTAJ.
Mnie zawsze pomaga
Dasz radę!
(cytat z TEJ STRONY)
Napisano 16 kwiecień 2011 - 19:11
Użytkownik amigo88 dnia 31 październik 2009 - 01:46 napisał
Nie każdy jest Geniuszem
Napisano 25 kwiecień 2011 - 17:44
Napisano 25 kwiecień 2011 - 18:51
Napisano 30 kwiecień 2011 - 20:46
Mam 17lat i w tamtym roku w wakacje znalazłem dobrą pracę i zarabiałem prawie 2tyś czyli więcej niż niejeden studencik (trzeba było się trochę namęczyć, ale opłacało się)
Skończę technikum i wyjeżdżam na jakieś 2-3 lata do Anglii na zmywak, wracam do Polski i otwieram własną firmę (już nawet zrobiłem biznes plan, pozostaje na tą firmę tylko zarobić, bo niema co pracować na kogoś całe życie)
A ty dziewczyno trochę zmarnowałaś sobie życie, bo gdybyś na przykład skończyła jakieś dobre technikum, to w tej chwili już byś miała dobrą pracę i mogę śmiało stwierdzić, że zarobiłabyś więcej niż po studiach (zależy jeszcze co studiujesz, ale jeśli jakieś stosunki miedzy narodowe, zarządzanie czy jakiś inny chłam to niema co liczyć potem na dobre zarobki)
Live is brutal. "Niema się co nad sobą użalać - trzeba zapi*rdalać..."
POZDRO
Napisano 06 maj 2011 - 15:30
Kasia R.
Napisano 08 maj 2011 - 17:54
Lecz czy nie jest tak że na studiach zdobywa się wiedzę która jest ogólnodostępna? Wszystkie książki znajdziesz w bibliotece, wystarczy przeczytać. Wiedzę możesz zdobyć za darmo, ale często liczy się papierek że ukończyło się studia, a nie sama istotna wiedza i praktyka.
Szkolnictwo mogło by zniknąć gdyby nie brak chęci dzieci i młodzieży do nauki i czytania.
Czasem wystarczy pasja która nas ciekawi abyśmy sięgnęli do książek i wiedzieli o tym więcej, ale często nawet tego nie robimy, bo nie nauczyliśmy się sami czytać i chcieć to robić.
Oczywiście są i praktyki i ćwiczenia które również uczą, które pokazują że teorie która jest w książce są prawdziwe i celowe, dla jakiegoś celu, dobra. Lecz każdy będzie ciemny kto teorii nie przeczytał nie próbował zrozumieć, nie chciał zrozumieć.
Celem nadrzędnym szkolnictwa jest to aby naród swój wykształcić, nauczyć.
Lecz jeśli sami nie będziemy się wykazywać zdobytą przez lata inteligencją i chęcią nauki to nadal będziemy liczyć na znajomości i pójdziemy tam gdzie tego nie wymagają. Gdzie pracuje się głównie fizycznie i chodzi o to by pracę swą odbębnić.
Nie trzeba bać się chcieć wyzwań, bowiem człowiek potrafi wiele, a czy będziemy to zdziałać to już zależy od nas.
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
- problem ze znalezieniem pracy
- problemy ze znalezieniem pracy
- mam problem ze znalezieniem pracy
- problemy z znalezieniem pracy
- trudności ze znalezieniem pracy
- czy macie prace związana ze studiami
- problemhy ze znalezieniem pracy
- trudnosci ze znalezieniem pracy
- problemy w znalezieniu pracy
- czy macie pracę po studiach
Ostatnie frazy z tematu
- problem ze znalezieniem pracy
- problem ze znalezieniem pracy forum
- problemy ze znalezieniem pracy
- mam problem ze znalezieniem pracy
- problem z znalezieniem pracy
- mam pecha ze znalezieniem pracy
- kłopot z znalezieniem pracy na wakkacje
- problem ze znalezieniem pracy jak poradzić?
- problem ze znalezieniem pracy po studiach forum
- pech w znalezieniu pracy
Najpopularniejsze frazy z forum
- wyrażam zgodę na przetwarzanie
- praca chałupnicza
- wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych cv
- wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych
- wyrażam zgodę
- zakazana technika zarabiania
- wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych
- wyrażam zgodę na
- praca chałupnicza forum