Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Chciała bym sprzedawać obrazy na allegro. Jak siedo tego zab

• Nie możesz odpowiedzieć
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 K@mil@

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 69 postów

Napisano 11 październik 2009 - 08:38

Mam 17 lat i lubię malować. Czy mogła bym sprzedawać swoje obrazy na allegro? Jak się do tego zabrać?
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 abricot

Hate hippies.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 790 postów

Napisano 11 październik 2009 - 09:27

Namalować, wystawić, cieszyć się jak ktoś kupi. Ale nie licz na zbyt wiele.

#3 K@mil@

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 69 postów

Napisano 11 październik 2009 - 14:54

Na zbyt wiele nie licze;) ale nie ma od tego żadnych opłat? Jestem totalnie zielona jeśli chodzi o allegro :lol:
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi

#4 wilkołak54

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 21 postów

Napisano 28 październik 2009 - 07:54

Musisz się najpierw zarejestrować na allegro i czekać, aż ci przyślą list na adres jaki podczas rejestrowania z kodem aktywującym konto. Tam będzie napisane jak je aktywować. Jak już je aktywujesz to wejdź na sprzedaj lub na moje allegro potem wystaw przedmiot. Potem musisz wkleić zdjęciem obrazu (lub kilka), wyznaczyć cenę przesyłki i sposób zapłaty, napisać jakiś opis no i zaznaczyć opcję czy to ma być licytacja czy kup teraz i na jaki czas wystawiasz. Wszystko:) :papa:

#5 tweetasek

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 postów

Napisano 28 październik 2009 - 11:22

Wyświetl postUżytkownik K@mil@ dnia 11 październik 2009 - 14:54 napisał

ale nie ma od tego żadnych opłat?
Są, ale to są groszowe sprawy rzędu 1/2 zł. Przynajmniej ja jak wystawiałam przedmiot to płaciłam coś ponad 1 zł. Uzależnione to jest od ilości zdjęć, formy sprzedaży, czasu trwania aukcji itp.

Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,źe nie ma znczeania, w jaikiej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu, blye tlkyo pirwesza i otstaina lreita błyy na soiwch mijsecach. Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena, a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleombu. Diezje się tak dlteago,że nie cztaymy kżdaej z lteir odelndziie,ale wrayz jkao cłoaść;)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 kagan

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 89 postów

Napisano 26 listopad 2009 - 18:01

Wyświetl postUżytkownik tweetasek dnia 28 październik 2009 - 11:22 napisał

Są, ale to są groszowe sprawy rzędu 1/2 zł. Przynajmniej ja jak wystawiałam przedmiot to płaciłam coś ponad 1 zł. Uzależnione to jest od ilości zdjęć, formy sprzedaży, czasu trwania aukcji itp.
Jednorazowo? Spoko, ale przy regularnych dochodach konieczna jest działalność gosp.

#7 papryka9

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 152 postów

Napisano 29 marzec 2010 - 03:55

Jeśli chcesz sprzedawać obrazy na allgro to powinnaś jeszcze dodatkowo zainwestować w fotografa, chyba,że sama robisz bardzo dobre zdjęcia. Od nich tak naprawdę bardzo dużo zależy, bo je bądzie ogladał potencjalny kupiec

#8 dushma

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 122 postów

Napisano 20 styczeń 2011 - 18:25

a może zapytaj w jakimś domu aukcyjnym :-)
w necie działa abbey house
http://www.facebook....IO/381619095883

tylko zdrowe suplementy, zobacz!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#9 LueLue_pl

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 16 czerwiec 2011 - 11:03

Nic nie stoi na przeszkodzie,pytanie tylko czy chcesz sprzedawać sporadycznie,czy notorycznie. Bo w tym drugim przypadku nie możesz robić tego jako osoba fizyczna,rozumiesz co mam na myśli?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych