Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Czy urząd pracy daje jakies pieniadze za znalezienie pracy?

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 naelektryzowany

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 07 październik 2009 - 13:04

Witam ,

mam takie pytanie mianowicie jak w temacie czy urząd pracy daje jakieś pieniądze , jeżeli znalazło się pracę samemu ? jestem zarejestrowany w PUP kilka miesięcy . Jężeli daje jakieś pieniadzę to ile i jak je odebrać ? Pozdrawiam

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 sosad1

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1001 postów

Napisano 07 październik 2009 - 13:49

U mnie ok 600zł na okres 6-12 miesięcy + ożliwość ukończenia kursów bezpłatnie. A co na bezrobocie co? Aha i jesli samemu znajdzie sie prace kasy zadnej nie dostajesz z tej racji

#3 busik

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 484 postów

Napisano 07 październik 2009 - 13:59

Nie słyszałam, ze PUP dawał pieniądze za to, że ktoś sam znalazł sobie pracę. Trochę to nielogiczne, bo w końcu pacy szukasz dla siebie a nie dla nich. ;)

#4 sosad1

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1001 postów

Napisano 07 październik 2009 - 14:04

znaczy? OnI cI DAJA COŚ KOŁO 600ZŁ JAK JESTES ZARESJSTROWANY. zNAJDUJESZ PRACE DZIĘKUJE WYREJESTROWUJESZ SIE pieniadze stop, taka samy sytuacja gdy oni znajda Ci prace kase stop

#5 naelektryzowany

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 07 październik 2009 - 14:36

tak tylko słyszałem że dają kase , ale nie wiem na jakiej zasadzie , i jak to odebrać czy oni dadzą czy trzeba się upomnieć itp (jak coś to nie jestem na zasiłku)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Szalony Odys

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3030 postów

Napisano 07 październik 2009 - 17:08

Jeśli już to pieniądze mogą "dać" Twojemu pracodawcy (czy. staż- będziesz opłacany z budżetu PUP'u, a nie z pieniędzy pracodawcy przez co ma on "darmowego" pracownika). Dawanie pieniędzy osobie, która znalazła sobie pracę byłoby... nielogiczne i wręcz głupie.
Dołączona grafika

"Najlepszym sposobem na utrzymanie pokoju jest gotowość do wojny" Jerzy Waszyngton

#7 ewarchal

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 48 postów

Napisano 13 październik 2009 - 21:25

Z tego co ja wiem to dają dodatek aktywizacyjny za to, że znalazłeś/aś sobie sam/a pracę przez 6 miesięcy około 150 zł, ale nie jestem pewna jutro się dowiem to napisze mam znajomą w Urzędzie Pracy.

A to oferta dla chcących dorobić BB)

Cześć jeżeli szukasz pracy to mam pewną ofertę a mianowicie poszukuję osób do redagowania e-mail jedynymi warunkami to umiejętność posługiwania się komputerem i internet w domu to są warunki podstawowe i jedyne jeżeli masz czas i potrzebujesz pieniążków a wiadomo, że każdy je potrzebuje to napisz na mojego e-mail napewno odpisze i pomogę we wszystkim wystarczy tylko Twoje zgłoszenie a dalej to samo pujdzie naprawde polecam;-) Ewelina :ok: :ok: :ok: aha zero kruczków i ciemnych stron :)

#8 lovemartunia

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1326 postów

Napisano 21 październik 2009 - 10:46

Jeśli podjąłeś pracę u innego pracodawcy niż przed rejestracją, znalazłeś sam pracę i pobierałeś zasiłek to przysługuje Ci dodatek aktywizacyjny. Przysługuje on na połowę okresu jaki pozostał do wypłaty zasiłku :) my sobie ten okres dzielimy na pół i za ten czas są wypłacane pieniążki, to jest ponad 230 zł brutto za pełny przepracowany miesiąc.

#9 nowaol

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 16 czerwiec 2010 - 13:19

Wyświetl postUżytkownik ewarchal dnia 13 październik 2009 - 21:25 napisał

Z tego co ja wiem to dają dodatek aktywizacyjny za to, że znalazłeś/aś sobie sam/a pracę przez 6 miesięcy około 150 zł, ale nie jestem pewna jutro się dowiem to napisze mam znajomą w Urzędzie Pracy.

A to oferta dla chcących dorobić BB)

Cześć jeżeli szukasz pracy to mam pewną ofertę a mianowicie poszukuję osób do redagowania e-mail jedynymi warunkami to umiejętność posługiwania się komputerem i internet w domu to są warunki podstawowe i jedyne jeżeli masz czas i potrzebujesz pieniążków a wiadomo, że każdy je potrzebuje to napisz na mojego e-mail napewno odpisze i pomogę we wszystkim wystarczy tylko Twoje zgłoszenie a dalej to samo pujdzie naprawde polecam;-) Ewelina :ok: :ok: :ok: aha zero kruczków i ciemnych stron :)

witam

czy oferta nadal aktualna ? prosze o szczegoly jezeli tak. pozdrawiam serdecznie

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#10 Mechanizator

Forumator

• HalfMod
  • 1994 postów

Napisano 16 czerwiec 2010 - 20:29

Jeden pisze że 150 zł, a drugi że 230 zł za dodatek aktywizacyjny.

Dodatek aktywizacyjny otrzymuje się gdy podejmie się pracę w wyniku własnych poszukiwań. Wysokość jaka przysługuje wynosi połowę przyznanego zasiłku na okres równy połowie okresu przyznanego zasiłku, niezależnie jaki wysoki zasiłek się otrzymuje.
Warunkiem otrzymywania tego dodatku jest dostarczenie dokumentu potwierdzającego że nadal pracuje się w danej firmie. (chyba może być umowa o pracę, a raczej wypis z pieczątką i podpisem)

Mogę się mylić^^^ ale...
Wszystko znajdzie się na tablicy z regulaminem i prawami bezrobotnego.

Użytkownik Smutny Znajomy edytował ten post 16 czerwiec 2010 - 20:30

Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych