Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Czy urząd pracy daje jakies pieniadze za znalezienie pracy?
Rozpoczęty przez naelektryzowany, 07 paź 2009 13:04
9 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Kasia R.
Napisano 07 październik 2009 - 17:08
Jeśli już to pieniądze mogą "dać" Twojemu pracodawcy (czy. staż- będziesz opłacany z budżetu PUP'u, a nie z pieniędzy pracodawcy przez co ma on "darmowego" pracownika). Dawanie pieniędzy osobie, która znalazła sobie pracę byłoby... nielogiczne i wręcz głupie.

"Najlepszym sposobem na utrzymanie pokoju jest gotowość do wojny" Jerzy Waszyngton
Napisano 13 październik 2009 - 21:25
Z tego co ja wiem to dają dodatek aktywizacyjny za to, że znalazłeś/aś sobie sam/a pracę przez 6 miesięcy około 150 zł, ale nie jestem pewna jutro się dowiem to napisze mam znajomą w Urzędzie Pracy.
A to oferta dla chcących dorobić
Cześć jeżeli szukasz pracy to mam pewną ofertę a mianowicie poszukuję osób do redagowania e-mail jedynymi warunkami to umiejętność posługiwania się komputerem i internet w domu to są warunki podstawowe i jedyne jeżeli masz czas i potrzebujesz pieniążków a wiadomo, że każdy je potrzebuje to napisz na mojego e-mail napewno odpisze i pomogę we wszystkim wystarczy tylko Twoje zgłoszenie a dalej to samo pujdzie naprawde polecam;-) Ewelina
aha zero kruczków i ciemnych stron
Cześć jeżeli szukasz pracy to mam pewną ofertę a mianowicie poszukuję osób do redagowania e-mail jedynymi warunkami to umiejętność posługiwania się komputerem i internet w domu to są warunki podstawowe i jedyne jeżeli masz czas i potrzebujesz pieniążków a wiadomo, że każdy je potrzebuje to napisz na mojego e-mail napewno odpisze i pomogę we wszystkim wystarczy tylko Twoje zgłoszenie a dalej to samo pujdzie naprawde polecam;-) Ewelina
Napisano 21 październik 2009 - 10:46
Jeśli podjąłeś pracę u innego pracodawcy niż przed rejestracją, znalazłeś sam pracę i pobierałeś zasiłek to przysługuje Ci dodatek aktywizacyjny. Przysługuje on na połowę okresu jaki pozostał do wypłaty zasiłku
my sobie ten okres dzielimy na pół i za ten czas są wypłacane pieniążki, to jest ponad 230 zł brutto za pełny przepracowany miesiąc.
Napisano 16 czerwiec 2010 - 13:19
Użytkownik ewarchal dnia 13 październik 2009 - 21:25 napisał
Z tego co ja wiem to dają dodatek aktywizacyjny za to, że znalazłeś/aś sobie sam/a pracę przez 6 miesięcy około 150 zł, ale nie jestem pewna jutro się dowiem to napisze mam znajomą w Urzędzie Pracy.
aha zero kruczków i ciemnych stron 
witam
czy oferta nadal aktualna ? prosze o szczegoly jezeli tak. pozdrawiam serdecznie
Kasia R.
Napisano 16 czerwiec 2010 - 20:29
Jeden pisze że 150 zł, a drugi że 230 zł za dodatek aktywizacyjny.
Dodatek aktywizacyjny otrzymuje się gdy podejmie się pracę w wyniku własnych poszukiwań. Wysokość jaka przysługuje wynosi połowę przyznanego zasiłku na okres równy połowie okresu przyznanego zasiłku, niezależnie jaki wysoki zasiłek się otrzymuje.
Warunkiem otrzymywania tego dodatku jest dostarczenie dokumentu potwierdzającego że nadal pracuje się w danej firmie. (chyba może być umowa o pracę, a raczej wypis z pieczątką i podpisem)
Mogę się mylić^^^ ale...
Wszystko znajdzie się na tablicy z regulaminem i prawami bezrobotnego.
Dodatek aktywizacyjny otrzymuje się gdy podejmie się pracę w wyniku własnych poszukiwań. Wysokość jaka przysługuje wynosi połowę przyznanego zasiłku na okres równy połowie okresu przyznanego zasiłku, niezależnie jaki wysoki zasiłek się otrzymuje.
Warunkiem otrzymywania tego dodatku jest dostarczenie dokumentu potwierdzającego że nadal pracuje się w danej firmie. (chyba może być umowa o pracę, a raczej wypis z pieczątką i podpisem)
Mogę się mylić^^^ ale...
Wszystko znajdzie się na tablicy z regulaminem i prawami bezrobotnego.
Użytkownik Smutny Znajomy edytował ten post 16 czerwiec 2010 - 20:30
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
- dodatek aktywizacyjny za znalezienie pracy
- pieniądze za znalezienie pracy
- dodatek za znalezienie pracy
- czy urząd pracy płaci za znalezienie pracy
- pieniądze z urzędu pracy za znalezienie pracy
- urząd pracy płaci za znalezienie pracy
- czy urzad pracy płaci za znalezienie sobie pracy
- dodatek z urzędu pracy za znalezienie pracy
- nagroda za znalezienie pracy