Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Bóle stawów- domowe sposoby?

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 asienka80

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 15 wrzesień 2009 - 17:30

hej!
Mojego siostrzeńca męczą silne bóle stawów. Moja siostra próbowała już metod farmakologicznych- nie działają.
Znacie jakieś domowe sposoby łagodzenia bólu stawów?
Ja znalazłam tylko takie:
http://ochoroba.pl/3...na-bolace-stawy

I zastanawiam się czy któryś z nich jest skuteczny?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Avior

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 970 postów

Napisano 15 wrzesień 2009 - 19:58

Jeżeli powodem bólu jest stan zapalny, to wszelkie "rozgrzewacze" przynoszą chwilową ulgę, ale ostatecznie tylko pogarszają sytuację. Moja babcia chorowała na reumatoidalne zapalenie stawów i dostała op...ol od specjalisty za gorczycę i wszelkie rozgrzewające mazidła, rewelacyjny efekt dało natomiast przykładanie lodu.
Konieczna jest dobra diagnoza u dobrego specjalisty. Jeżeli jest to konkretna choroba - to trzeba ją leczyć i rehabilitować według wskazań lekarza. Jeżeli natomiast są to bóle, które dotykają czasem nastolatków w okresie wzmożonego wzrostu - to można próbować i z gorczycą.

#3 woro

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 316 postów

Napisano 15 wrzesień 2009 - 21:40

Stary sprawdzony sposób biegaczy i wszelkiej maści sportowców - lód, lód i jeszcze raz lód.

#4 CałaOna

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 451 postów

Napisano 16 wrzesień 2009 - 08:10

Mnie dosc czesto bola stawy. Wtedy staram się brać magnez i smarowac się bengajem - on bardzo rozgrzewa i wtedy przechodzi :)
If you wanna find the paradise
Do it now never too late to try
Lose your inhibitions
Let your inspiration set you free

Wszyscy ludzie są równi. Tylko nierówność ich dzieli ...

#5 merkaba12

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 404 postów

Napisano 11 październik 2009 - 18:05

cytryna i propolis
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 mella

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 13 październik 2009 - 20:19

Jeżeli chodzi o bolące stawy to moja koleżanka miała zerwane więzadła i zakupiła Shark Aid który, zawiera chrząstkę rekina. Aktywne składniki chrząstki rekina przyczyniają się do zdrowego stanu stawów oraz prawidłowego procesu chrzęstnienia. Jest szczególnie polecany sportowcom oraz osobom, wykonującym ciężką pracę fizyczną, obciążającą stawy. Produkt jest zalecany także starszym osobom, by wspomagać prawidłowe funkcjonowanie stawów. Kupiła go na stronie suplemnetydiety.istore.pl , więc jestem pewna, że tam można go kupić. Możecie być pewni, że produkty są dobrej jakości, ponieważ dystrybutorem jest CaliVita

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych