Witam, muszę opisać swoją rodzinę po niemiecku 5 członków rodziny. Proszę was o pomoc gdyż nic nie umiem z tego przedmiotu. Wolę angielski i mam go zamiar zdawać na maturze więc proszę zrozumcie mnie. OTO OPIS
Moja rodzina jest bardzo duża. Moja mama pracuję jako krawcowa. Tata jest tokarzem (dreher). Moi rodzice nie pracują w swoim zawodzie. Moja siostra ma na imię Natalia i ma 19 lat, chce iść na studia na architekturę. Moi kuzyni trenują na siłowni i chodzą do gimnazjum. Kuzynki chodzą do podstawówki, bardzo lubią się uczyć ale także interesują się sportem. Moi dziadkowie są na emeryturze. Cała moja rodzina lubi słuchać pięknej muzyki i oglądać telewizję.
Proszę o pomoc, z góry bardzo dziękuję i wszystkich pozdrawiam.
Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Niemiecki- Opis rodziny
Rozpoczęty przez r0cq, 12 wrz 2009 16:47
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 wrzesień 2009 - 16:47
Kasia R.
Napisano 13 wrzesień 2009 - 06:19
Proszę pomóżcie jest mi to bardzo potrzebne.
Napisano 13 wrzesień 2009 - 17:23
Użytkownik r0cq dnia 12 wrzesień 2009 - 16:47 napisał
Witam, muszę opisać swoją rodzinę po niemiecku 5 członków rodziny. Proszę was o pomoc gdyż nic nie umiem z tego przedmiotu. Wolę angielski i mam go zamiar zdawać na maturze więc proszę zrozumcie mnie. OTO OPIS Moja rodzina jest bardzo duża. Moja mama pracuję jako krawcowa. Tata jest tokarzem (dreher). Moi rodzice nie pracują w swoim zawodzie. Moja siostra ma na imię Natalia i ma 19 lat, chce iść na studia na architekturę. Moi kuzyni trenują na siłowni i chodzą do gimnazjum. Kuzynki chodzą do podstawówki, bardzo lubią się uczyć ale także interesują się sportem. Moi dziadkowie są na emeryturze. Cała moja rodzina lubi słuchać pięknej muzyki i oglądać telewizję. Proszę o pomoc, z góry bardzo dziękuję i wszystkich pozdrawiam.
Meine Familie ist sehr groß. Meine Mutter arbeitet als Schneiderin. Mein Vater ist Dreher von Beruf. Die Beide arbeiten jedoch nicht mehr in dem Jobs. Meine Schwester heißt Natalia und ist 19 Jahre alt, sie will Architektur studieren. Meine Cousins trainieren im Fitnessraum und ein Gymnasium besuchen. Cousinen besuchen eine Grundschule, sie mögen gern lernen aber Sie interessieren sich auch für Sport. Meine Grosseltern sind Rentner. Meine ganze Familie mag schöne Musik hören und fernsehen.
"-Żyjemy w strasznych czasach.
Na straszny świat rodzimy dzieci.
nie wszystko będzie dobrze, wiesz?
-To co zależy od ciebie , będzie dobre.
Po prostu rób co możesz."
Napisano 20 wrzesień 2009 - 15:21
Dziękuję CI DOSTAŁEM 5
) szacuneczek maleńka
Kasia R.
Kasia R.
Ostatnie frazy z tematu
- o rodzinie po niemiecku