Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Odżywki do paznokci!

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 martysia09

pamparam

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 769 postów

Napisano 07 wrzesień 2009 - 17:14

Witam. Kupiłam ostatnio dwie odżywki - Coral na wolno rosnące paznokcie i Joko "witaminowa bomba". Chciałam spytać, czy to bezpieczne dla paznokci, jeśli będę zmieniać lakiery co dwa dni? Czy może powinnam sobie odczekać jeden dzień z suchymi paznokciami? Bo boję się, że może mi się coś z nimi stać, bo w tym momencie są jak z moich marzeń :).

Proszę o odp :).
Tyś. Tysiulek. Tysiaczek. Jasia. Janina. Jaśka. Martysia. Martyś. Martyśka.

Losing you is like like living in the world with no air.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 DiamondLady

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 389 postów

Napisano 07 wrzesień 2009 - 17:32

nie musisz robić przerw, lakier nie przeszkadza paznokciom, nawet je wzmacnia niekiedy spróbuj tez odżywek miss sporty, na poje paznokcie działały :)
Nigdy nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie.

#3 polinea

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 428 postów

Napisano 08 wrzesień 2009 - 14:27

ja jakoś nigdy nie widziałam różnicy w paznokciach podczas używania odżywek, jedyne co jak narazie się u mnie sprawdza to kulki mleczno - miodowe do manicure, efekt widać dość szybko, paznokcie są odżywione i nawilżone i wyglądają po prostu bosko ;)

Użytkownik polinea edytował ten post 08 wrzesień 2009 - 14:59

#4 martysia09

pamparam

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 769 postów

Napisano 08 wrzesień 2009 - 15:02

Wyświetl postUżytkownik polinea dnia 08 wrzesień 2009 - 14:27 napisał

ja jakoś nigdy nie widziałam różnicy w paznokciach podczas używania odżywek, jedyne co jak narazie się u mnie sprawdza to kulki mleczno - miodowe do manicure, efekt widać dość szybko, paznokcie są odżywione i nawilżone i wyglądają po prostu bosko ;)

Co to za kulki? Z jakiej firmy i ile kosztują mniej więcej? :)
Tyś. Tysiulek. Tysiaczek. Jasia. Janina. Jaśka. Martysia. Martyś. Martyśka.

Losing you is like like living in the world with no air.

#5 Ashley88

speedAshi

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1690 postów

Napisano 09 wrzesień 2009 - 07:59

inny odzywek niz sally hensen nie kupuje :)- poniewaz nic mi nie daja. Owszem sally ma drogie kosmetyki- ale warte swojej ceny. Warto uzbierac troche kasy i zakupic odzywke. Paznokcie nie lamią sie, sa odzywione i wygladaja bardzo zdrowo

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 benka 81

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 06 styczeń 2010 - 13:17

Wyświetl postUżytkownik polinea dnia 08 wrzesień 2009 - 14:27 napisał

Już wspominałam o swojej metodzie przy podobnym temacie, a więc ja w sumie też nie widziałam żadnej różnicy po odżywkach, dopiero jak zaczęłam brać witaminy (ja biorę Extra Krzem, bo nie zawsze mam pod ręką coś zdrowego i dobrego do jedzenia, a zestawienie tych witamin naprawdę intensywnie działa) poprawiły mi się nie tylko paznokcie, ale i włosy. Witaminy!!! Witaminy!!! i raz jeszcze Witaminy!!!

#7 Ele-onora

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 80 postów

Napisano 18 maj 2011 - 19:03

benka ale krzem to nie witamina... ale mineral... ;p

#8 Hipcio87

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 254 postów

Napisano 06 wrzesień 2011 - 11:31

Wyświetl postUżytkownik Ele-onora dnia 18 maj 2011 - 19:03 napisał

benka ale krzem to nie witamina... ale mineral... ;p
hehe w ogóle dobry refleks :D

Ja mam Phenomen Oil - do nawilżania skórek i płytki paznokci. Super pipetka do nakadania, fajna konsystencja, zapach i gładziutkie paznokcie po :)

#9 libelule

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 201 postów

Napisano 20 październik 2011 - 11:12

Fenomen pachnie fenomenalnie :D niby migdałowo wg opisu, ale ja bym się nawet pokusiła o stwierdzenie, że to czysty marcepan. Nie mogę go za często stosować bo ślinka mi leci :P

#10 Malaru

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 15 listopad 2011 - 16:26

NAIL TEK INTENSIVE THERAPY II jest rewelacyjna, przyznaję.
Ale jak byś chciała dać odpocząć paznokciom od chemii, to polecam kupowany w aptekach balsam do paznokci HERBA STUDIO . Preparat składa się z naturalnych składników, bardzo dobrze odżywia , nawilża, regeneruje i wybiela płytkę paznokciową. Kosztuje ok. 9 zł

Jeśli ktoś nie pił taniego wina, to dla mnie jest podejrzany.
Bo albo był wychowany w jakimś obrzydliwym luksusie i nie zna życia,
albo nigdy nie był młody.

#11 libelule

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 201 postów

Napisano 30 listopad 2011 - 19:48

Jessika wrzuciła filmik na swój profil fb: https://www.facebook...CosmeticsPoland prezentacja najnowszej oferty. Phenomen Oil oczywiście też sie tam znalazł :))

#12 karolina844

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 45 postów

Napisano 09 styczeń 2012 - 12:01

Moim zdaniem Sally Hansen - najlepsze.

#13 Mangolia

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 20 luty 2012 - 23:59

Wyświetl postUżytkownik Ashley88 dnia 09 wrzesień 2009 - 07:59 napisał

inny odzywek niz sally hensen nie kupuje Dołączona grafika- poniewaz nic mi nie daja. Owszem sally ma drogie kosmetyki- ale warte swojej ceny. Warto uzbierac troche kasy i zakupic odzywke. Paznokcie nie lamią sie, sa odzywione i wygladaja bardzo zdrowo

Mam tańsze rozwiązanie, a równie skuteczne.

Załączone miniatury

• Załączona grafika: biovax.jpg

#14 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 25 luty 2012 - 16:16

rzeczywiście tańsza wersja mi bardziej odpowiada :)
"Wystarczy mówić prawdę. Ale są różne prawdy."
Umberto Eco

#15 xxmoniax

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 85 postów

Napisano 28 luty 2012 - 11:04

ja polecam keratynowa z top choice tak wyglada http://www.splendore...nokci_p706.html jest bardzo tania a mi bardzo spasowala :))

#16 Wiolcia02

Stały bywalec

• VIP
  • 191 postów

Napisano 16 kwiecień 2012 - 21:50

Ja nie uznaje odżywek do paznokci- nigdy u mnie nie działały. Mam wrażenie jakbym malowała je po prostu bezbarwnym lakierem. A co do przerw w czasie malowania paznokci- ja praktycznie cały czas mam pomalowane, zmieniam kolor praktycznie co dwa-trzy dni, albo nawet częściej w zależności od kolory ubrania w danym dniu :) a jak zrobię sobie dwu, trzy-dniową przerwę i ich nie maluję wcale to zaczynają mi się rozdwajać, łamać i jakieś słabe się robią. Także mój sposób na mocne paznokcie- to malowanie paznokci :D
http://shinybox.pl/?ref=21d972c
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#17 Dorka123

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1185 postów

Napisano 27 kwiecień 2012 - 12:51

uwielbiam tę odżywkę: https://www.facebook...&type=3
mam tez bardzo fajną oliwkę do skórek z tej firmy, polecam :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych