Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Jak zrobić dobry makijaż?

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 agatka

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 203 postów

Napisano 31 sierpień 2009 - 19:33

Drogie Forumowiczki mam do was pytanie... w jaki sposób mogę zrobić makijaż dzięki któremu mogłabym zatuszować wszystkie niedoskonałości??

Przyznam się że używam podkładu, ale jeszcze nigdy mój makijaż nie był moim zdaniem dobrze wykonany, zazwyczaj po kilku godzinach się podkład ścierał i nie było tego efektu co na początku w dodatku po pewnym czasie miałam na twarzy żółtawe plamy, hmm może jest to przyczyną źle dobranego podkładu no ale sama go nie dobierałam (poprosiłam ekspedientkę w drogerii), chciałabym aby mój makijaż był bardziej matowy, moja cera strasznie się błyszczy tzn świeci, co oznacza że chyba jest tłusta (niestety z określeniem tego również mam problem) i bardzo zależy mi na zamaskowaniu piegów bo wyglądają paskudnie (pomarańczowe plamy) :(

Jeszcze chciałabym się dowiedzieć jakich kosmetyków używać może stosuję je w zły sposób...

Proszę o pomoc...

"są dwie rzeczy niemożliwe na tym świecie...pierwsza..by psy przestały się lizać po jajkach, druga..by faceci dorośli"...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 gazowana

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 31 postów

Napisano 31 sierpień 2009 - 19:41

może byc to wina podkładu a może dobierasz zły krem pod podkład . Uzywasz do tego pudru?

#3 agatka

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 203 postów

Napisano 31 sierpień 2009 - 19:54

Używam kremu z sorayi z linii oczyszczającej do tego jest jeszcze żel którego również używam... Na etykietce jest napisane że krem doskonale sprawdza się jako baza pod makijaż...

podkład lirene matujący

hmm pudru również używam ale praktycznie po godzinie się ściera :(

"są dwie rzeczy niemożliwe na tym świecie...pierwsza..by psy przestały się lizać po jajkach, druga..by faceci dorośli"...

#4 DiamondLady

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 389 postów

Napisano 31 sierpień 2009 - 22:15

podkład dla wyrównania cery, jak mało to korektor na plamy/piegi i ewentualne krostki jakby co, puder obowiązkowo
i licz się z tym ze co jakiś czas trzeba na nowe przypudrować trochę nosek ;) może spróbuj bez kremu pod podkład, może przez to się bardziej świeci?

a ten podkład lirene to w takim opakowaniu z dozownikiem? miałam taki i na początku była po nim świetnie zmatowiona i wygładzona buzia, taka aksamitna jakby, ale po kilku godzinach efekt matu znikał niestety
Nigdy nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie.

#5 agatka

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 203 postów

Napisano 01 wrzesień 2009 - 05:49

Powiem tak bez kremu jest jeszcze gorzej... :(

a podkładu używam normalnego w tubce... hmmm może powinnam go zmienić,

bo szczerze nie wygląda to zbyt pięknie gdy po jakimś czasie widać tylko pozostałości po podkładzie czyli podkreślone oczy :(

może poradzicie mi jakich kosmetyków najlepiej używać?? W miarę możliwości nie drogich.... :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Lilia92

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 02 wrzesień 2009 - 17:04

mozesz stosowac baze pod makijaz

stosowac musisz kremy matujace polecam garnier 3w1 nastepnie podklad matujacy(soraya sceniczny)i wykoncz wszystko pudrem rimell stay matt:D

#7 Ashley88

speedAshi

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1690 postów

Napisano 03 wrzesień 2009 - 17:53

radze nie kupowac pudrów za poradą ekspedientek, ponieważ większość z nich nie zna się na kosmetykach- i pracuje tam z przypadku. Lepiej poradzić się kosmetyczki :) ona lepiej zna się na tego typu sprawach :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#8 anusia273

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 344 postów

Napisano 04 wrzesień 2009 - 18:07

Słyszałam ze pudry mineralne nadają sie do cery tłustej.
Niestety mam taki sam problem ale uważam że z podkładem wyglądam gorzej tzn cera gorzej sie potem świeci dlatego z niego zrezygnowałam.
"Dobry początek to połowa dzieła"

Dołączona grafika
fajna gra :) wejdz i zarejestruj się koniecznie

Dołączona grafika

100-tny post: 20.05.2009
200-tny post: 08.06.2009

#9 fation

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 160 postów

Napisano 05 wrzesień 2009 - 11:37

a co powiecie o makijażu pernamentnym ? Czym on się od zwykłego różni? Moja dziewczyna zapisała się do Ani Zajdel na ten zabieg i nie wiem czy mam się obawiać, bo nic mi nie mówi bo się nie znam :/
Czy to oko może kłamać?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#10 qqeq

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 41 postów

Napisano 16 grudzień 2009 - 08:45

Musisz unormować stan Twojej skóry tak, by ograniczył wydzielanie łoju. W tym celu mogę zaproponować Ci preparat Glamuren który właśnie to czyni. Możesz go nabyć w aptekach bez recepty.
www.BEZPIECZNEZARZADZANIE.pl - Czas na Twoje bezpieczne inwestycje[/b]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych