Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

* * * * - 4 głosy

Aktualizacja Forumowiska

• Zamknięty Temat jest zamknięty
385 odpowiedzi w tym temacie

#41 albo_albo

Pan i Władca

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2736 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 11:53

Wyświetl postUżytkownik Wloocibor dnia 19 sierpień 2009 - 11:46 napisał

tak, już nie ładuje strony 40 sekund, ale 15sekund. Z tego co pamiętam to wcześniej było to max. 0.5sek. Więc jeszcze dużo brakuje do tego osiągu. Chociaż 3 razy strona załadowała się w 2 sek.

mnie się ładowała odpowiedź 2 minuty na lo - fi
UCZYMY SIĘ EKONOMII NOWY PORTAL O SEKTACH
NOWA HUTA
Portal podróżników: http://www.swiatpodroznikow.pl/
Świadkowie Jehowy to SEKTA więcej na: http://www.katolikos.republika.pl

"Przeżyliśmy okupacje, przeżyjemy demokracje, mordy wy moje"

"Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie" - Lech Wałęsa

Antysemita – jest to człowiek, który nienawidzi Żydów bardziej, niż jest to absolutnie niezbędne"

"Przeżywszy życie bezbożnie, jak trzeba
Poszedł ateista po śmierci do Nieba.
Spotyka go św.Kunegunda:
"No, i jak Pan teraz wyglunda?"
A on jej na to: "O Santa!
Ładnie to kpić z repatrianta?"

"Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."
Konstytucja Rzeczpospolitej Polskiej , Art.. 54 p.1

"Każdy ma prawo do wolności wyrażania opinii. Prawo to obejmuje wolność posiadania poglądów oraz otrzymywania i przekazywania informacji i idei bez ingerencji władz publicznych i bez względu na państwowe."
Europejska Konwencja Praw Człowieka, Art.10 p. 1

ARTICLE 19."Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers."
The Universal Declaration of Human Rights, adopted by the United Nations General Assembly on December 10, 1948, in Paris.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#42 Morion

Sinner

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 10378 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 12:57

wygląda okropnie, jest nie wygodne, zmiany są nieprzyjemne dla ludzi przyzwyczajonych, chodzi gorzej, na Firefoxie już zauważyłem problemy z załączeniem się tematów w nowych panelach.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dzikie Pola: Na zaścianku
Spoiler
Klanarchia: Omen krwią znaczony
Spoiler

#43 Maver

Głęboko wierzący ateista

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1579 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 13:16

Forum przekoszmarnie muli! Strony ładują mi się po 2 lata.

Wiem, że wiecie... ale musiałem napisać. ;)

Poza tym mam raczej więcej odczuć negatywnych niż pozytywnych.

1. Prawie na śmierć zeszukałem się opcji zmiany skóry i języka. Zamiast umieścić te opcje tam gdzie ich miejsce, w ustawieniach, to one były na dole każdej strony. To było ostatnie miejsce jakie mi przyszło do głowy. Brawo...

2. Kompletnie nie podoba mi się sposób wyświetlania "odpowiedzi" i "wyświetleń" na liście tematów. Nieczytelny. A to jest akurat ważny element bo pozwala stwierdzić o popularności tematu. Powinno być tak jak wcześniej w kolumnach w kolejności "odpowiedzi" | "autor" | "wyświetleń", a nie jedno nad drugim cienką, słabo widoczną czcionką.

3. Te okejki, to taki żart, prawda?

4. Mało skór.
Prawda - najbardziej prawdopodobne złudzenie.
Norma - funkcja częstości.

Wojna - próba zaprowadzenia pokoju.
Szczęście - głęboki spokój.

#44 olguśka18

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 128 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 13:17

Widzę że nie tylko mi stronka muli :/ heh

"Ogłaszam wszem i wobec
Nie ma mnie dla ludzkości..."

#45 Voluke

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 381 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 13:29

moje opinia: tragedia!
zamiast popracować nad szybkością forum to walnęli tak że się wcale nie otwiera.
Popieram przedmówców którzy również skrytykowali tą aktualizacje.
Jak się nic z tym szybko nie zrobi, to sądzę że userów będzie nam z czasem brakowało coraz więcej...
a było to moje ulubione forum... teraz się zastanawiam czy jeszcze tak jest :/

Użytkownik Voluke edytował ten post 19 sierpień 2009 - 13:40

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#46 albo_albo

Pan i Władca

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2736 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 13:51

a czy nie dało by się ustawić wersji normalnej i beta do wyboru ? przynajmniej na początku do przetestowania ?
UCZYMY SIĘ EKONOMII NOWY PORTAL O SEKTACH
NOWA HUTA
Portal podróżników: http://www.swiatpodroznikow.pl/
Świadkowie Jehowy to SEKTA więcej na: http://www.katolikos.republika.pl

"Przeżyliśmy okupacje, przeżyjemy demokracje, mordy wy moje"

"Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie" - Lech Wałęsa

Antysemita – jest to człowiek, który nienawidzi Żydów bardziej, niż jest to absolutnie niezbędne"

"Przeżywszy życie bezbożnie, jak trzeba
Poszedł ateista po śmierci do Nieba.
Spotyka go św.Kunegunda:
"No, i jak Pan teraz wyglunda?"
A on jej na to: "O Santa!
Ładnie to kpić z repatrianta?"

"Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."
Konstytucja Rzeczpospolitej Polskiej , Art.. 54 p.1

"Każdy ma prawo do wolności wyrażania opinii. Prawo to obejmuje wolność posiadania poglądów oraz otrzymywania i przekazywania informacji i idei bez ingerencji władz publicznych i bez względu na państwowe."
Europejska Konwencja Praw Człowieka, Art.10 p. 1

ARTICLE 19."Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers."
The Universal Declaration of Human Rights, adopted by the United Nations General Assembly on December 10, 1948, in Paris.

#47 SzklanaDama

martwa panienka ze szkła

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2572 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 14:20

jak weszłam dziś na forumowisko przezyłam szok. strona stała sie całkowicie nie czytelna i mi też strasznie zamula. czuje ze bede coraz żadziej wpadała na to forum...
"Prawda jest jak d*pa, każdy siedzi na swojej."
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#48 Sysunia``

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 334 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 14:44

Hehehe ja jak otworzyłam forum to nie wiedziałam co sie dzieje, co jest grane :D

A co do zmiany to nie mam żadnych sprzeciwów, bo czasem zmiany są wskazane. Nie powiem, że do tamtego wyglądu sie już przyzwyczaiłam. Teraz trzeba będzie sie od nowa odnaleźć, choć cięzko bedzie. Tylko również się dołączam do poprzedników którym strasznie długo ładuje sie forum. To jest naprawdę męczące:)

P.S. brawo dla pomysłodawców zmiany wyglądu i unowocześnienie forum :)

P.S. 2 ;) Nie narzekajcie tak, że nie możecie tu zanleźć teraz nic, kwestia przyzwyczajenia;) a po drugie jak sie tu rejestrowaliście to napewno też mieliście trudności z tym wszystkim ;)

"...czas zna tyko jeden kierunek, zawsze do przodu..."

nigdy nie żałuj tego, co zrobiłeś, za to zawsze żałuj tego, z czego zrobienia zrezygnowałeś

"...nasze życie jest teatrem(..) więc zagrajmy je jak najlepiej bo na bis nie mamy szans..."

"...uważaj żeby świat Ciebie nie zranił toporem..."

#49 Bardock247

Killer Insektów

• HalfMod
  • 4155 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 14:51

Forum wygląda bardziej futurystycznie, na pewno potrzeba przyzwyczajenia do nowego wyglądu i funkcji, jak dla mnie zmiana na plus. :)

Dołączona grafika

Mod patrzy...

#50 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9676 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 14:54

Zasadniczo, najgorsze to mulenie, i mała ilość skór. Mi podoba się za to wywalenie na wierch interesujących działów i tematów. Wcześniej ta funkcja nie miała sensu. Jeszcze kilka drobnych wad. W funkcji przeglądaj posty użytkownika nie wyświetlają się całe posty, a jedynie pierwsza linijka. Szkoda lubiłem używać tej funkcji.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czerwonej czcionki używam w celu zaznaczenia, że wypowiadam się jako moderator. Służy to jedynie odróżnieniu od większości wypadków, kiedy wypowiadam się jak zwykły użytkownik, który posiada poglądy, i subiektywne zdanie, którego nie chce nikomu narzucać.
Nie ma to na celu bynajmniej zaznaczania jakichś szczególnych emocji.

#51 Fray

Uśmiechnięty socjopata

• Junior admin
  • 3929 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 15:01

Brawo. Aktualizacja skryptu sie przyda. ;)

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#52 oGrYzEkKk

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 246 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 15:15

Wolałam starsze...
Hm.. jakoś mnie nie przekonuje ta zmiana. Na poczatku myślałam że pomyliłam strony :P

Użytkownik oGrYzEkKk edytował ten post 19 sierpień 2009 - 15:17

Mraaau !
Dołączona grafika

#53 jacobbs

Pan Demonium

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6095 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 15:19

Cytat

1. Prawie na śmierć zeszukałem się opcji zmiany skóry i języka. Zamiast umieścić te opcje tam gdzie ich miejsce, w ustawieniach, to one były na dole każdej strony. To było ostatnie miejsce jakie mi przyszło do głowy. Brawo...
Eee... Zawsze te opcje były w tym miejscu. A przynajmniej zmiana skórki.

Mi się aktualizacja nie podoba. Forum wolno działa, jest nieczytelne i niefunkcjonalne. Mało skórek, a przede wszystkim brakuje mi czerwonej, która dla mnie była najbardziej czytelna i najlepiej mi się na niej pracowało. Nie mogę się przekonać co do tych nowych opcji.

Na plus na razie jedyną rzeczą jest uproszczona moderacja (chodzi mi o ikonki Przypnij, Zablokuj, Usuń koło nazwy tematu. To faktycznie ułatwia pracę.

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych.
Są ci pozamykani w zakładach i ci, którzy nie zostali jeszcze przebadani."

Dołączona grafika

#54 oGrYzEkKk

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 246 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 15:24

Aha, i zamiast tych kropeczek dałabym znó te gwaizdki ^_^
A do co łądowania strony, rzeczywiście zamulona...
Mraaau !
Dołączona grafika

#55 Voluke

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 381 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 15:34

Wyświetl postUżytkownik oGrYzEkKk dnia 19 sierpień 2009 - 15:24 napisał

zamiast tych kropeczek dałabym znó te gwaizdki ^_^
popieram ;)
Dołączona grafika

#56 Qon

Eksperfekcjonista

• HalfMod
  • 7311 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 15:40

Wyświetl postUżytkownik Lobo2007 dnia 19 sierpień 2009 - 14:54 napisał

Zasadniczo, najgorsze to mulenie, i mała ilość skór. Mi podoba się za to wywalenie na wierch interesujących działów i tematów. Wcześniej ta funkcja nie miała sensu. Jeszcze kilka drobnych wad. W funkcji przeglądaj posty użytkownika nie wyświetlają się całe posty, a jedynie pierwsza linijka. Szkoda lubiłem używać tej funkcji.
To do dupy. To była bardzo przydatna opcja, np. do moich wywiadów...
Już niemowlęta znają tę zasadę - JAK mówisz, jest ważniejsze niż - CO mówisz.
"Ludzie postępują racjonalnie dopiero gdy wyczerpią wszystkie inne możliwości"

Qon-teksty i Qon-fabulacje
Tomasz Witkowski - W obronie rozumu - Blog
http://dwagrosze.com/

#57 Greeg

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3046 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 15:43

to klasyczny przyklad, ze "lepsze" jest wrogiem dobrego.

aktualizujac forum nalezaloby miec tez na uwadze jego uzytecznosc, czytelnosc, a nie to ile ma wodotryskow. Sorry, ale czytelnosc jest ponizej krytyki, a wszystkie stare cytaty to w ogole skumac kto kogo cytowal, komu odpowiedzial to prawie mission impossible ;)

Tempo na maxa zolwiowate, plus widze poki co nie dziala wyszukiwarka, z ktorej korzystalem. Juz widze na pierwszy rzut oka, ze ta wyszukiwarka nie przypadla mi do gustu bo jak szukam tematow, w ktorych sie wypowiadalem to wywala mi nazwe tematu, dla kazdego posta, w ktorym sie wypowiadalem. W rezultacie jesli w 1 temacie wypowiadalem sie 50 razy to bede mial 50 linkow do tego samego tematu. Wczesniej bylo to inaczej rozwiazane.

Lipa jednym slowem i tak jak wczesniej lubilem tu zagladac tak teraz mam mieszane odczucia i to nie jest kwestia "przyzwyczajenia" sie.

#58 Szop Pracz

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 821 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 15:51

Wierzę, że będzie lepiej. Na stare lata trudno przyzwyczaić się do zmian. Więc niech ktoś zrobi z tym pożądek i posłucha trochę sugestji forumowiczów. U mnie te same problemy i niedogodności co u większości wypowiadających się. W końcu to dla nich to forum, nie? ;)

Do zobaczenia jak będzie szybciej ;)Tymczasem są jeszcze wakacje, więc używajmy ich czekając na lepsze czasy forumowiska ;)

#59 USSJ

so fucking bad :]

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3248 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 16:07

Wyświetl postUżytkownik Szop Pracz dnia 19 sierpień 2009 - 15:51 napisał

Wierzę, że będzie lepiej. Na stare lata trudno przyzwyczaić się do zmian. Więc niech ktoś zrobi z tym pożądek i posłucha trochę sugestji forumowiczów. U mnie te same problemy i niedogodności co u większości wypowiadających się. W końcu to dla nich to forum, nie? ;)

Do zobaczenia jak będzie szybciej ;)Tymczasem są jeszcze wakacje, więc używajmy ich czekając na lepsze czasy forumowiska ;)

W pełni popieram. Zwracamy się wszyscy o wysłuchanie choć części naszych wypowiedzi i wprowadzenie w życie. Forum jest naprawdę dobre i często odwiedzane i popularne, więc szkoda tracić przez takie coś userów. Kto się pode mną podpisuje? Pozdrawiam, USSJ.
Kobiety nie kochają mężczyzn, którymi mogą manipulować.

#60 Carmonille

Fantasy.

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 573 postów

Napisano 19 sierpień 2009 - 17:12

A idzie coś zrobic żeby forum tak bardzo nie zamulało?
Life is complicated.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych