Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Anemia

48 odpowiedzi w tym temacie

#41 elunia26

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 08 październik 2010 - 08:13

ja przy obnizonym pozimie hemoglobiny bylam strasznie senna oslabiona ale zaczelam stosowac floradix-zelazo + witaminy do picia przeczytalam o nim na forum jakims na poczatku wydawalo sie ze to nic nie pomaga ale wiadomo na kazdego dziala inaczej i zaczelam widziec poprawe, ale te herbatki ziolowe tez bardzo pomagaja;)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#42 alleg

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 28 maj 2011 - 08:18

Miałam problem z anemią od małego dziecka. Lekarze przepisywali mi na okrągło żelazo, ale to nic nie dawało. Teraz już wiem dlaczego. Wyleczyłam się dzięki preparatowi Green Care (można kupić tutaj: www.niedokrwistosc.blog.pl) Gość jest super - zak kurację 3 miesięczną zapłaciłam 64 zł + przesyłka, a morfologię mam najlepszą od kilku lat! Naprawdę polecam! :ok2:

#43 markettta

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 69 postów

Napisano 11 wrzesień 2011 - 08:48

ja miałam kiedyś problemy z niedoborem żelaza, pamiętam że łykałam tabletki chela-ferr forte no i oczywiście mamusia podawała mi wszystko co bogate w żelazo: Niezapomniana wątróbka

#44 Justyśka...

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 134 postów

Napisano 15 wrzesień 2011 - 11:41

Czy ktoś z Was przy tej całej anemii uprawiał jakieś sporty??

#45 markettta

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 69 postów

Napisano 30 październik 2011 - 08:12

Wyświetl postUżytkownik Justyśka... dnia 15 wrzesień 2011 - 11:41 napisał

chodzi Ci o jakieś wyczynowe? Ja od czasu do czasu na rowerze jeździłam :-)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#46 AjDżej

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 99 postów

Napisano 07 luty 2012 - 16:24

Też mam anemie, ale sama się do niej doprowadziłam, nie jedząc wędlin, mięsa.. Żelazo łykam codziennie i jeszcze kilka witamin. Myślę, że to pomoże. Do końca nie byłam pewna czy mam anemie byłam senna, ciągle osłabiona, często robiło mi się "ciemno" przed oczami oraz dziwny "szum" w uszach miałam. Poszłam na badanie krwi no i bah, proszę bardzo anemia.

Wyświetl postUżytkownik Justyśka... dnia 15 wrzesień 2011 - 11:41 napisał

Ja jak tańczyłam to nadal tańczę, to chyba nie jest zabronione :).
Pomimo absurdu codzienności najważniejszy jest fakt istnienia. `

#47 Walencja

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 457 postów

Napisano 17 luty 2012 - 20:23

Jedz morele, zaraz pozbędziesz się anemii.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#48 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2458 postów

Napisano 07 marzec 2012 - 08:56

nie każde przyjmowane żelazo dobrze sie wchłania, najlepsze jest takie chelatowe , taka postać jest lepiej wchłanialna, ja brałam na recepte dawki żelaza, do tego brało się kwas foliowy bo on polepsza wchłanialność. W ogole niiby to tylko mikroelement, ale ja np. słyszałam o powikłaniach od przyjmowania żelaza w tab. dlatego jesli ubytki nie sa za duze to starać sie do w diecie wprowadzić, ja miałam takie niedobory i tak niska hemoglobine że lekarka mi powiedziała, że niesamowite żę jeszcze chodzę, bo gdyby ona miała takie wyniki to już by leżała na przetaczaniu krwi :]

ale po braniu tego żelaza po miesiacu juz praktyczne wrocilo do normy.
SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.    

Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja

Dołączona grafika                                    

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych