Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Poznań - Gdzie można coś zjeść, wypić

38 odpowiedzi w tym temacie

#21 ameliusz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 02 marzec 2011 - 16:09

Na starowiejskiej jest Bistro Gor i ormiańskie żarcie - polecam!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#22 kupidynka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisano 24 marzec 2011 - 13:52

na kawę i pogaduchy - uwielbiam Ptasie Radio
na mały, szybki głód - spaghetti koniecznie w kultowym już Picollo
na większe okazje - sushi w Violet Sushi, są mistrzami

:))

#23 plajta

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 44 postów

Napisano 22 maj 2011 - 22:05

Na kaczkę z jabłkami to tylko do Hacjendy. A befsztyk z polędwicy z zielonym pieprzem z Madagaskaru to u Włocha w Estelli.

#24 dan38

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 124 postów

Napisano 04 sierpień 2011 - 20:51

na Wrocławskiej Kamea...polecam deser Kamea. Zawsze piękna muzyka (czytaj jazz)

...a na Woźnej Stacja Cafe...chyba najlepsza czekolada w Poznaniu...no...nie we wszystkich lokalach byłem
Również dobra muzyka
FOTOGRAFIA ŚLUBNA POZNAŃ, sesje ślubne w plenerze, reportaże z dnia ślubu, fotografia uliczna, fotograf przyrody, zdjęcia polskich miast...Poznań, Zakopane, Międzyzdroje (nie tylko zdjęcia z plaży), Bydgoszcz, Warszawa, Szczecin,
http://zasina.art.pl/

#25 rysiekZB

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 14 listopad 2011 - 18:35

Do wypadów z dziewczyną polecam restauracje Italia na Dolnej Wilda. Można dobrze zjeść a i dziewczyna będzie zadowolona z włoskich klimatów.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#26 JustynaŚlęczycka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 15 listopad 2011 - 07:00

Zwłaszcza z włoskiego wina :) Zawsze powtarzam, że nie ma włoskiego jedzenia popijanego herbatą. Zawsze moi drodzy należy popijać winem. Nie chodzi o to, żeby przesadzić. A tą restauracyjke muszę sprawdzić :)

#27 miśko90

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisano 12 grudzień 2011 - 11:48

przyznam sie ze w poznaniu byłem może z 3 razy w życiu, ostatni raz w listopadzie. Znajomi zabrali mnie do chińskiego bistro Mały Cesarz:). Akurat jadłem wieprzowinkę po pekiński i musze przyznać ze przypadła mi mocno do gustu:)

#28 bogdanmowibankowy

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 78 postów

Napisano 16 grudzień 2011 - 00:50

Cafe za Parawanem - Woźna lub Wodna koło Starego rynku
Idealne miejsce na randkę :)

#29 Artyna

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 19 grudzień 2011 - 18:12

my wypadamy często do chińskiego bistro - mały cesarz ul. strzeszyńskiej. Świetne chińskie jedzenie, orientalnie, dobre ceny, obsługa i lokal OK. Polecam!

#30 elvadero

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 89 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 16:56

Proponuję "Madagaskar" na Wielkiej.
Byłem tam ostatnio z panną - było miło,atmosferka niczego sobie, a jedzenie paluszki lizać :oczko:
"Dla ludzi naprawdę wielkich nie ma większej radości od tej, gdy drugim mogą sprawić radość".
Wilhelm Keppler

#31 Aramin

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 18:49

Pizza - Milenium ul.Mickiewicza

Kebab - Ankara - ul.Wielka

Stek - Sioux stary rynek

Spagethi - Piccolo
a może by tak... www.remonty-prestige.pl

#32 elvadero

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 89 postów

Napisano 15 styczeń 2012 - 22:26

Niezbyt często mam okazję bywać w Poznaniu,ale miałem "przyjemność" jeść spaghetti w sieci Piccolo - totalna katastrofa.
"Dla ludzi naprawdę wielkich nie ma większej radości od tej, gdy drugim mogą sprawić radość".
Wilhelm Keppler

#33 przemoboss

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 132 postów

Napisano 31 styczeń 2012 - 20:41

Jak wszystko cobrze pójdzie to od czerwca będę mieszkał w Poznaniu. Dziś rodzice załatwiali formalności z kupnem mieszkania w Ober-Haus. Będę musiał zmienić ulubioną drużynę piłkarską. Żegnaj Warszawo welcome Pozań. Pierwsze miejsce jakie odwiedzę to stadion:)

#34 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2458 postów

Napisano 01 luty 2012 - 09:39

Wyświetl postUżytkownik przemoboss dnia 31 styczeń 2012 - 20:41 napisał

Jak wszystko cobrze pójdzie to od czerwca będę mieszkał w Poznaniu. Dziś rodzice załatwiali formalności z kupnem mieszkania w Ober-Haus. Będę musiał zmienić ulubioną drużynę piłkarską. Żegnaj Warszawo welcome Pozań. Pierwsze miejsce jakie odwiedzę to stadion:)

to niezly z Ciebie kibic jak przechodzisz z Legii do Lecha :D
SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.    

Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja

Dołączona grafika                                    

#35 Bociek65

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 03 luty 2012 - 19:40

Dobrą kuchnię mają w restauracji Italia. Dwa czy trzy razy jadłem i było ok.

#36 zypek84

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1254 postów

Napisano 07 luty 2012 - 13:25

Smaczne jedzenie mają w Party Pizza, chociaż ja odwiedziłem ten lokal w Katowicach i we Wrocławiu. Smaczne ciasto, sosy i dobre składniki. To chyba najważniejsze przy pizzy.
Jak u was wygląda ich lokal?

#37 Mitsuro Matii

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 30 marzec 2012 - 20:54

U nas w Matii Sushi nowa karta z tatarami ze świeżutkiej ryby - Siekanie na żądanie - zapraszam! :)

#38 AneczQ

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 13:25

Ja polecam Sutan Kebab na Wierzbięcicach, mają tanią i dobrą pizze ;) Idąc trochę dalej w kierunku rynku wildeckiego mąż namówił mnie na wstąpienie do małej..nie wiem nawet jak to nazwać,restauracja to to nie jest bo są tam raptem dwa stoiska ale niech będzie...małego punktu gastronomicznego z kurczakami po schódkach na dół. I musze przyznać że zjadłam tam najsmaczniejszego kurczaka w życiu :D

Dołączona grafika

"Odnajdź się w świecie pełnym poranionych umysłów"

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#39 luomo

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 187 postów

Napisano 06 maj 2012 - 12:31

a jak ktoś lubi pizze polecam zajrzeć do restauracji Ahmed, świetne jedzenie i bardzo fajna atmosfera, do tego jeszcze super promocje :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych