Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

SzydeŁkiem

21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vivien

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 03 kwiecień 2006 - 22:00

CZY MA KTOS MOŻE CIEKAWE WZORY DO SZYDEŁKOWANIA I MÓGŁBY SIĘ ZE MNĄ PODZIELIĆ? TO ZNACZY PRZESŁAC NA MAILA? SZYDEŁKOWANIE TO MOJE HOBBY ALE MAŁO MAM WZORÓW. KUPUJĘ CZASAMI GAZETY Z WZORAMI ALE NA JEDNĄ GAZETĘ PRZYPADA OKOŁO JEDNA FAJNA RZECZ. WIĘC JEŚLI KTOŚ MA COŚ CIEKAWEGO TO PROSZĘ WYŚLIJCIE MI MAILEM: jusnach@gmail.com
Z GÓRY DZIĘKUJĘ
VIVIEN:)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 sofinetka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 07 kwiecień 2006 - 15:43

no ja gerneralnie jestem maniaczką szydełkowania. wzorów mam całą szufladę. W komputerze niewiele mam wzorów, najczęściej łażę po internecie w poszukiwaniu inspiracji. A jakiego typu wzory cię interesują?

ta laleczka to mojego własnego pomysłu

Załączone grafiki

• Załączona grafika: laleczka.jpg

#3 Vivien

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 07 kwiecień 2006 - 20:04

Wyświetl postUżytkownik sofinetka dnia 7.04.2006, 17:43 napisał

no ja gerneralnie jestem maniaczką szydełkowania. wzorów mam całą szufladę. W komputerze niewiele mam wzorów, najczęściej łażę po internecie w poszukiwaniu inspiracji. A jakiego typu wzory cię interesują?
ta laleczka to mojego własnego pomysłu

ooo dzięki za odpowiedź. wiesz co mnie interesuje wszystko co tylko można zrobić na szydełku. jeśli mogłabyś mi coś przesłać to byłabym wdzięczna: serwetki obrusy firanki bieżniki może coś wielkanocnego? obojętnie. a laleczka super. ja niestety nie umiem sobie wyobrazić co mogłabym zrobić musze korzystać ze wzorów. a na jakich stronkach można znaleźć wzory? bo jak szukałam to tylko gotowe fotki wyszydełkowanych serwetek znalazłam a wzorów nie. a co do twoich wzorów z szuflady to może mi zkserujesz i wystawisz na allegro albo świstaku i mogłabym kupić? przesłałabym kasę na konto i wysłałabyś listem? pozdrawiam:)

#4 Marlos

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 08 kwiecień 2006 - 19:14

Witaj jakie wzory wielkanocne Ciebie interesują ?Z tego co piszesz wnioskuje że szukasz wszystkiego :).Mam kilka kurek i jajeczek ale czy chcesz dokładne schematy czy tylko zdjęcie i opis?

#5 Vivien

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 08 kwiecień 2006 - 22:33

Wyświetl postUżytkownik Marlos dnia 8.04.2006, 21:14 napisał

Witaj jakie wzory wielkanocne Ciebie interesują ?Z tego co piszesz wnioskuje że szukasz wszystkiego :).Mam kilka kurek i jajeczek ale czy chcesz dokładne schematy czy tylko zdjęcie i opis?

dziękuję za odpowiedź interesuje mnie wszystko co można zrobić na szydełku kurki serwetki (niekoniecznie wielkanocne) byłabym wdzięczna jeśli Pani by mi coś przesłała:) z góry dziękuję i pozdrawiam
mój mail: jusnach@gmail.com

Wyświetl postUżytkownik Marlos dnia 8.04.2006, 21:14 napisał

aha i niestety muszę mieć wzór to znaczy schemat bo jestem początkująca w szydełkowaniu i nie wiem czy poradzę sobie z opisem, a na wzorze to zawsze lepiej bo widać:)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Marlos

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 10 kwiecień 2006 - 19:10

Wyświetl postUżytkownik Vivien dnia 9.04.2006, 00:33 napisał

dziękuję za odpowiedź interesuje mnie wszystko co można zrobić na szydełku kurki serwetki (niekoniecznie wielkanocne) byłabym wdzięczna jeśli Pani by mi coś przesłała:) z góry dziękuję i pozdrawiam
mój mail: jusnach@gmail.com
aha i niestety muszę mieć wzór to znaczy schemat bo jestem początkująca w szydełkowaniu i nie wiem czy poradzę sobie z opisem, a na wzorze to zawsze lepiej bo widać:)
Wysłałam na podany adres@
kilka stron ze schematami różnych prac na szydełko :)

#7 sofinetka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 10 kwiecień 2006 - 22:44

postaram się zeskanować jakieś ciekawe wzory i prześlę

#8 ponury_murzyn

Przyjaźnie nastawiony do świata 21-latek ;)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4254 postów

Napisano 11 kwiecień 2006 - 14:12

Ja sobie włosy szydełkuję ! cięzka robota... masakra mowie wam
http://hatefullguy.wordpress.com/ - "Jak chcesz napisać co Ci się nie podoba, albo o czym myślisz, to załóż sobie pedalskiego bloga i wy****laj." - ktoś na sadistic do jakiegoś marudnego kolesia. Podchwyciłem i jest ;]

Najnowszy post - "Zmęczenie materiału" - mój blog stał się dokładnie tym czym chciałem, aby nigdy się nie stał - moim marudzeniem.
http://hatefullguy.w...ycie-materialu/

Dlaczego ludzie tyją ? http://kwejk.pl/obra...dzie,tyją?.html

#9 sofinetka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 12 kwiecień 2006 - 08:59

no coś ty :) przyjedź do mnie to Ci wyszydełkuję na głowie takie cuda, że kumple wymiękną :lol:

#10 Vivien

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 16 kwiecień 2006 - 20:33

Wyświetl postUżytkownik sofinetka dnia 12.04.2006, 09:59 napisał

no coś ty :) przyjedź do mnie to Ci wyszydełkuję na głowie takie cuda, że kumple wymiękną :lol:
DZIEKI WSZYSTKIM ZA ODPOWIEDZI CZEKAM Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA WSZYSTKIE WZORKI I POZDRAWIAM :) :papa:

#11 reni33

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 153 postów

Napisano 18 maj 2006 - 09:41

Cześć!
O! widzę że tu temat w sam raz dla mnie.
Ja też szydełkuję.... Robię różne rzeczy, bluzki , serwety ,bieżniki ,zrobiłam jedną sukienkę, a ostatnio ze 30 stringów koniakowskich.
Korzystam jedynie ze wzorów i schematów w czasopismach, ale to tylko różnego rodzaju serwety.
Ubrania robię tak po prostu z głowy, czasem zaczynam coś nie wiedząc do końca jak to ma w finale wyglądać.
W swoim czasie robiłam też inne rzeczy : haft richelieu (sorry jeśli źle to napisałam) :Haftowane krzyżykami obrazy, ale to hobby okazało się zbyt kosztowne.
Jeszcze się tu pokarzę :papa:

Użytkownik reni33 edytował ten post 18 maj 2006 - 09:42

www.garkulinar.jun.pl

#12 Vivien

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 28 czerwiec 2006 - 11:36

Witam wszystkich, dawno mnie tu nie było. Czy ma ktoś ciekawy wzór na obrus szydełkowy? Muszę zrobić duży obrus na prostokątny duży stól . Jeśli ktoś ma coś ciekawego proszę prześlijcie mi na maila: jusnach@gmail.com
z góry dziękuję

#13 Zombianka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 144 postów

Napisano 29 marzec 2007 - 08:21

dziewczyny kto ma jakieś wzory na szydełkowanie? obecnie zajmuję się od 4 misięcy haftem krzyżykowym, ale chciałabym spróbować coś zrobić na szydełku. Od czego najlepiej zacząć? Jeśli możecie podeślijcie coś. Jak to się robi???????

#14 wera83

szalona wredotka :D

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2214 postów

Napisano 29 marzec 2007 - 08:53

ja próbowałam szydełkować czasami to nawet nadal próbuję ale to troszkę trudne a ostatnio czasu nie mam :) Mam pełno wzorów szydełkowych ale nie mam jak przesłać :/
Kochając - daj wszystko co masz.A kiedy dałeś już wszystko - daj jeszcze więcej i zapomnij,jaki to sprawia ból.Bo kiedy stoisz wobec śmierci,liczy się tylko miłość,którą dałeś i którą przyjąłeś,a wszystko inne - osiągnięcia,zmagania,walki - zniknie z twej pamięci.Jeśli naprawdę kochałeś - to żyć było warto.I radość pójdzie za tobą aż do końca.Ale jeśli nie kochałeś,śmierć przyjdzie zawsze zbyt szybko i zawsze będzie zbyt straszna,aby przed nią stanąć.

Masz szczęście - jesteś człowiekiem :)

Człowiek współczesny szuka przyjemności bez szczęścia,szczęścia bez zadowolenia,zadowolenia bez mądrości.

Czas zbyt wolno plynie dla tych, którzy czekają, zbyt szybko dla tych,którzy kochaj

SZALONA WREDZIA ATAKUJE!!!! :P

#15 Zombianka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 144 postów

Napisano 29 marzec 2007 - 10:28

trudno, może ktoś będzie miał :) i mi prześle

#16 henia1

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 18 marzec 2008 - 11:59

"reni 33" Czy mogę prosić o wzorki stringów na pocztę ; henia0@o2.pl

#17 poppy

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 373 postów

Napisano 21 marzec 2008 - 19:21

Takze zajmuje sie szydelkowaniem, wiec podbijam temat :)
Czy ktos z Was podzieli sie ciekawymi schematami (najlepiej z opisami), na serwetki, bluzki i bielizne ?
Z gory wielkie dzieki :)

#18 Dorota-70

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 20 czerwiec 2009 - 17:36

czesc dziewczyny macie jakies fajne schematy szydełkowe to prosze przeslijcie mi na poczte dziady102@o2.pl

#19 Dorota-70

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 20 czerwiec 2009 - 17:42

ja co będe miała to tez wam postaram się przesłac

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 MadeleineMarid

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 104 postów

Napisano 11 lipiec 2009 - 20:57

ja jedynie robię malutkie łatwe kwiatuszki, nie mogę przejść przez te schematy :( jak można łatwo się ich nauczyć?
NaLudowo.pl

Etno design Poznaj piękno folkoru! Oryginalna i niepowtarzalna biżuteria hand made. Niskie ceny.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych