Zarządzamie i inżynieria produkcji
Napisano 01 lipiec 2009 - 21:12
Kasia R.
Napisano 01 lipiec 2009 - 21:31
Napisano 02 lipiec 2009 - 12:25
Napisano 21 październik 2009 - 09:06
Napisano 21 październik 2009 - 22:40
'Te przećpane, naj.ebane, przypadkowe młode panie
Które mają na dupach ręce przypadkowych panów
Mówię o żywych trupach, co się nawet nie są w stanie ruchać
Pociągną druta i dostaną gratis AIDS
I szesnastoletni sen o Paris Hilton skończy się'
Sokół
Kasia R.
Napisano 27 październik 2009 - 17:07
Użytkownik Quality dnia 21 październik 2009 - 22:40 napisał
to ciekawe ... może mu to odpowiada, albo jest w podeszłym wieku . Prawdą jest jednak, że inżynierów brakuje. Firmy poszukują specjalistów ds jakości , logistyki itd . Trzeba tylko troszkę wysiłku ... Kierunek nie należy do łatwych, ciężko go zdać. Więc tacy ludzie bywają cenieni, nie mówię, że każdy. Ale zazwyczaj tak bywa. Moim zdaniem lepiej być inżynierem produkcji po 3,5 r., niż jakimś tam magistrem psychologii po 5 latach. Inne fajne kierunki , na wydziałach technicznych i mechanicznych? Technologia drewna, Mechanika i budowa maszyn ... Oczywiście żeby na to iść trzeba być w miarę dobrym z przedmiotów ścisłych, bo inaczej nie przetrwasz. Matma, to najważniejsze , po 1 roku zostaje może połowa studentów.
Napisano 27 październik 2009 - 18:52
Cytat
Napisano 25 czerwiec 2010 - 14:34
Dotychczasowe odpowiedzi mnie nie usatysfakcjonowały i chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji.
Mam nadzieję, że wypowie się ktoś kto studiuje lub studiował ten kierunek. Konkretnie interesuje mnie czego można się tam nauczyć i co potem robić (ale trochę bardziej szczegółowo niż podają to na stronach uczelni...).
Bardzo zależy mi na Waszych odpowiedziach.
Pozdrawiam
Napisano 25 czerwiec 2010 - 14:41
Użytkownik Magda2905 dnia 25 czerwiec 2010 - 14:34 napisał
Dotychczasowe odpowiedzi mnie nie usatysfakcjonowały i chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat kierunku zarządzanie i inżynieria produkcji.
Mam nadzieję, że wypowie się ktoś kto studiuje lub studiował ten kierunek. Konkretnie interesuje mnie czego można się tam nauczyć i co potem robić (ale trochę bardziej szczegółowo niż podają to na stronach uczelni...).
Bardzo zależy mi na Waszych odpowiedziach.
Pozdrawiam
------------------------------------------------------
Dobra książka to rodzaj alkoholu - też idzie do głowy.
Napisano 25 czerwiec 2010 - 14:59
Użytkownik kinga_sc dnia 25 czerwiec 2010 - 14:41 napisał
Zawsze lubiłam przedmioty typowo ścisłe, więc myślę, że nie miałabym problemu na takich studiach, ale chciałabym po prostu wiedzieć czy warto...
Bo nie chciałabym kończyć studiów po których nie znajdę pracy i będę skazana na pracę "konserwatora powierzchni płaskich"
Napisano 25 czerwiec 2010 - 15:09
Zależy też czy zaoczne czy dzienne. Bo na zaocznych na tym kierunku jest o tyle kiepsko, że jak coś opuścisz to możesz mieć plecy nie do nadrobienia w domu.
Napisano 25 czerwiec 2010 - 15:38
A jak jest z pracą po tym kierunku?
A Ty jak studiujesz?
Użytkownik Magda2905 edytował ten post 25 czerwiec 2010 - 15:39
Napisano 25 czerwiec 2010 - 17:02
"To zaskakujące, gdy uświadomimy sobie, że podczas gdy my przyglądamy się innym i myślimy o nich, mając się za mądrzejszych i rozumniejszych, oni też przyglądają się nam i tak samo myślą o nas."
— Terry Pratchett
Napisano 25 czerwiec 2010 - 17:05
Napisano 25 czerwiec 2010 - 21:13
Rozumiem, że nie polecasz innym tego kierunku?
Mam nadzieję, że jeszcze ktoś inny wypowie się na temat tego kierunku i możliwościach jakie on daje (bądź nie
Myślałam też o logistyce trochę, więc jeśli miałabyś chwilę czasu no i oczywiście ochotę coś na ten temat mi opowiedzieć to byłabym wdzięczna
Napisano 25 czerwiec 2010 - 21:19
Użytkownik Magda2905 dnia 25 czerwiec 2010 - 21:13 napisał
Rozumiem, że nie polecasz innym tego kierunku?
Mam nadzieję, że jeszcze ktoś inny wypowie się na temat tego kierunku i możliwościach jakie on daje (bądź nie
Myślałam też o logistyce trochę, więc jeśli miałabyś chwilę czasu no i oczywiście ochotę coś na ten temat mi opowiedzieć to byłabym wdzięczna
Logistyki nie studiuję, a transport, a to troszkę inna dziedzina. Teraz robię przerwę ze wg na ciążę, ale wracam za rok dalej na studia. O logistyce powiem tyle, bardzo szeroka dziedzina, studiowanie jej całościowo to ciężki orzech, ale są różne dziedziny. Po tym co można? Hmm dużo można, bo logistyka to nie tylko transport czy spedycja jak myśli większość, to głównie dystrybucja, zarządzanie zapasami, magazynami, dostawami itd...
Napisano 25 czerwiec 2010 - 21:32
I przyznam, że też myślałam nad BHP
Wiem, że sama muszę się przekonać jak to się studiuje (czy naprawdę warto itd.), bo w końcu człowiek na błędach się uczy
No i na szczęście do wyboru kierunku studiów mam jeszcze troszkę czasu.
Napisano 26 czerwiec 2010 - 12:05
Kasia R.
Napisano 26 czerwiec 2010 - 19:58
Jak byłam młodsza to zawsze chciałam iść na marketing, finanse, zarządzanie czy coś innego w tym guście... (Przede wszystkim na matmę, którą od zawsze lubiłam). Ale na chwilę obecną wydaje mi się, że nie opłaca się iść na coś takiego, bo na rynku pracy jest dużo ludzi po takich kierunkach... Zaczęłam więc myśleć o czymś innym. Myślę, że wybierając jakiś kierunek na polibudzie będę miała pewną (no w miarę pewną
I dziękuję Wam bardzo za zainteresowanie i tak szybkie odpowiedzi.
Kasia R.
Najpopularniejsze frazy z tematu
- zarządzanie i inżynieria produkcji opinie
- zarządzanie i inżynieria produkcji forum
- zarzadzanie i inzynieria produkcji forum
- zarzadzanie i inzynieria produkcji opinie
- inżynieria produkcji opinie
- zarządzanie inżynierskie opinie
- zarządzanie i inżynieria produkcji praca forum
- zarządzanie i inżynieria produkcji czy warto
- zarządzanie i inzynieria produkcji forum
- zarządzanie inżynieria produkcji opinie