Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Rugby

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 GummiBear

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 318 postów

Napisano 25 czerwiec 2009 - 14:52

Szukałem, szukałem ale znaleźć nic konkretnego nie mogłem o rugby na forumowisku, zakładam więc temat tym jakże wspaniałym sporcie !

Wiem, że w Polsce rugby jest mało popularne, ale na pewno znajdą się tutaj jacyś fani :D Piszcie m.in. o swoich doświadczeniach z rugby i co o nim myślicie.

Ja np. ostatnio wkręciłem w niego się dzięki oglądaniu Pucharu Sześciu Narodów i polskiej ligi. Kupiłem sobie też piłkę, więc prawdopodobnie niedługo zginę a w najlepszym wypadku stracę wszystkie zęby :P

Użytkownik GummiBear edytował ten post 25 czerwiec 2009 - 14:53

Dołączona grafika

Piję żeby paść,
Padam żeby wstać,
Wstaję żeby pić!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 palcek

spOOky

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 743 postów

Napisano 25 czerwiec 2009 - 19:56

Ja nie grałem nigdy w rugby,ale zimą jak znudził się tradycyjny football to ze znajomymi graliśmy w "amerikan futbol" na metrowej warstwie śniegu :D
Zabawa była przednia tym bardziej że upadki kończyły się na białym puszku ^_^
Ja wolę oglądać NFL niż Rugby ale sporty są zbliżone,niektóre zagrania są niesamowite

Użytkownik palcek edytował ten post 25 czerwiec 2009 - 19:56

Dołączona grafika

#3 annija

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 12 lipiec 2010 - 19:50

Mój brat trenuje Rugby od 3 lat ;)
z tego co mi wiadomo jest bardzo tym sportem zajarany i sport ten daje mu wielką radość.
Myślę że właśnie w tym się odnalazł.
Niestety jak już zostało wspomniane w Polsce mało ludzi trenuje,zna, słyszało o rugby... może się to zmieni ;)

Nie lubię wiecznej krytyki pod adresem tego sportu w stylu "zbyt brutalny ".
Jak w każdym innym sporcie i tu zdarzają się kontuzje słuczenia itd Z resztą mój brat grał już na wielu wyjazdach, turniejach i zawsze wracał cały i zdrowy.

#4 backspace

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 30 lipiec 2010 - 20:55

Kiedyś ze znajomkami graliśmy. Ni to w football ni to w rugby. Mieliśmy po prostu pilę i tak nawet bez poznania zasad sobie graliśmy. Zabawa była super. Ale w końcu ktoś za bardzo się wczuł i jeden z kolegów doznał bolesnej kontuzji :/ zabawa się skończyła :D

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#5 GummiBear

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 318 postów

Napisano 02 grudzień 2011 - 13:45

Ponad 2 lata po założeniu tego tematu wiem już nieco więcej o rugby. Sam gram w klubie i startuję na turniejach rugby 7 i potwierdzam słowa Aniiji sprzed kilku postów. Z boku mecz rugby wygląda jak bijatyka ale w rzeczywistości jest to bardzo taktyczny i zespołowy sport, w którym nie ma wcale więcej kontuzji niż w piłce nożnej.
Zapraszam też ludzi z Leszna i okolic na wiosenne treningi Owalu Leszno. Drużyna się rozwija, mamy młody skład i sponsorów zatem przyszłość należy do nas :)

Dołączona grafika

Piję żeby paść,
Padam żeby wstać,
Wstaję żeby pić!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych