Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Krwawienie a tabletki ?

17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Iyashi_Himme

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 13:31

Od pół roku biorę tabletki antykoncepcyjne YAZ , nic mi po nich nie było jednak od kilku dni mam lekkie krwawienie / brązowy sluz , chodz do końca opakowania / okresu są jeszcze dobre dwa tygodnie , muszę jeszcze dodac ze nie zapomnialam ani jednej tabletki i przyjmuję je o stałych porach (20-22).
Czym może byc to krwawienie spowodowanie?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Neomica

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 142 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 14:11

Takie krwawienie po pół roku jest trochę dziwne... zwłaszcza jeśli nie zdarzyło się wcześniej. Najlepiej jeśli pójdziesz do gina a wcześniej zrób test ciążowy.

#3 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 16:40

podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych powinnas sie liczyc z wystapieniem plamienia miedzy cyklami. wyraznie masz napisane w ulotce o takiej mozliwosci. jezeli niepokoisz sie o wlasne zdrowie udaj sie do ginekologa na badania oraz po rade lekarska

#4 kropeczka188

ex uzytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 618 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 16:58

Ja mialam podobnie potem krwawilam coraz dluzej i mialam paskudne bóle jajników idz do lekarza napewno cos ci poradzi a i test nie zawadzi.Ja akurat sie zrazilam i juz nie biore ale tobie moze lekarz inne przepisac np.
Zegnam wszystkich.

#5 Neomica

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 142 postów

Napisano 13 czerwiec 2009 - 18:59

Wyświetl postUżytkownik Justyśkaa dnia 13.06.2009, 17:40 napisał

podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych powinnas sie liczyc z wystapieniem plamienia miedzy cyklami. wyraznie masz napisane w ulotce o takiej mozliwosci. jezeli niepokoisz sie o wlasne zdrowie udaj sie do ginekologa na badania oraz po rade lekarska

aż musiałam zajrzeć do ulotki a tam stoi jak byk że krwawienie takie może wystąpić ale w paru pierwszych miesiącach (producent podaje że w ok. 3) a autorka łyka pigułki od pół roku.... co więc da jej ulotka w tym momencie??

ach i zdaje się że cykle występują zaraz po sobie więc nie może byc mowy o czymś między nimi. :)
niemniej zgadzam się że autorka powinna się udać do lekarza.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 14 czerwiec 2009 - 17:27

no widzisz to masz zla ulotke!

Cytat

krwawienie srodcykliczne moze wystapic głównie w pierwszych miesiacach zazywania taletek... w rzadkich przypadkach moze wystapic krwawienie
zazwyczaj nie ma powodów do obaw :)

ojoj specjalistko :lol: oczywiscie Iyashi_Himme jezeli niepokoi cie to plamienie czy krwawienie udaj sie do lekarza

Użytkownik Justyśkaa edytował ten post 14 czerwiec 2009 - 17:30

#7 Neomica

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 142 postów

Napisano 14 czerwiec 2009 - 20:19

taaak zła ulotka, pewnie producent pomylił z aspiryną... pozostaje mi chylić czoła przed autorytetem z dziedziny farmakologi, ginekologi i bóg jeden wie czego jeszcze. :przewraca:

#8 Calliope

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5669 postów

Napisano 14 czerwiec 2009 - 20:37

Wycieczki personalne Neomico na PW. uznaję to za nabijanie bezwartościowych postów. Jeszcze raz i będą %.

#9 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 15 czerwiec 2009 - 16:56

czekaj czekaj za co niby masz "dac" nam %, jak narazie staramy sie rozwiklac zagdake dot ulotki yaz i krwawienia srodcyklicznego

#10 Neomica

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 142 postów

Napisano 15 czerwiec 2009 - 21:29

Rosalie nie mam bladego pojęcia o jakim nabijaniu postów piszesz. Strach się już w ogóle odezwać. :wow: Justyśkaa moja ulotka z logestu.

#11 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 15 czerwiec 2009 - 21:31

aa no wlasnie wiec stad sprzeczka ja bralam pod uwage uloke z tabletek yaz

#12 natalia 90

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 13 wrzesień 2009 - 10:45

może to troch enie na temat ale mam problem i mysle ze mi pomożecie :( słuchajcie biore 1 opakowanie tabletek na poczatku wystąpiły plamienia ale to normalne ostatnio pominęłam 2 tabletki wczoraj wzięłam tabletke o normalniej porze i w bistrze mam jeszcze tabletki na tydzień ale dzisiaj dostałam okresu czy to jest normalne??? prosze poradźcie mi co mam zrobić :(

#13 Calisia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 16 listopad 2009 - 11:04

Od 9 miesiecy biore tabl. anty. Najpierw był to kontracept, a teraz jestem w trakcie 4 opakowania Novynette. No i mam problem. W 12 dniu cyklu pojawilo sie u mnie brazowawe plamienie. Wiem,ze czasem tak jest,kiedy organizm przyzwyczaja sie do hormonow,ale to juz 4 opakowanie,a wczesniej nic nie mialam. Producent w ulotce pisze,ze plamienia moga byc do 3 miesiaca stosowania tych tabl. Dodam,ze nie pominelam zadnej tabletki. Zaczynam sie martwic,bo to plamienie trwa juz 5 dzien. Czy to od tabletek,czy moze byc spowodowane czyms innym? Czy powinnam isc do lekarza? Moze powinien mi zmienic tabletki? Bardzo prosze o pomoc,bo naprawde sie martwie!

#14 Ashley88

speedAshi

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1690 postów

Napisano 16 listopad 2009 - 18:38

kochana :) mozliwe ze jest to spodowane stresem, wysilkiem fizycznym, plamienie... i okres w ciągu brania tabletek, moze sie zdarzyc - i nie zmniejsza to Twojej antykoncepcji. sama mialam taki przypadek :)) i ginekolog potwierdzil:)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#15 Calisia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 19 listopad 2009 - 10:06

Wielkie dzieki za odpowiedz :) Zastanawia mnie jeszcze czy teraz bede miala normalnie okres?

#16 Katarzyniak

Insza

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 770 postów

Napisano 19 listopad 2009 - 11:19

To jest krwawienie okołoowulacyjne, też miałam ten problem, gdy brałam tabletki i też po takim czasie.
Ginekolog na to kazał mi brać dwie tabletki zamiast jednej
Ludzkie oczy mówią czasem gorsze rzeczy niż usta.

Mów za plecami ludzi tyle, ile miałbyś odwagę powiedzieć im prosto w oczy.

#17 kamila883

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 176 postów

Napisano 20 listopad 2009 - 18:44

myślę że w ciągu najbliższych tygodni powinien ci sie cykl i dni okresu wyregulować jeżeli jest wszystko wporządku, ale zawsze dla pewności lepiej jest iść do lekarza niż dowiadywać się tak istotnych rzeczy na forach internetowych..

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#18 pączek191919

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 14 maj 2010 - 16:30

cześć wszystkim:) biore swoje pierwsze opakowanie novynette. przez pierwsze 2 tygodnie mialam normalne brązowe plamienia jednak w 3 tygodniu mam czerwone;/ dodam ze nie zapomnialam ani jednej tabletki. mam isc do gina czy zaczekac na 2 pakowanie? prosze o pomoc

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych