Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Krwawienie a tabletki ?
Rozpoczęty przez Iyashi_Himme, 13 cze 2009 13:31
17 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 czerwiec 2009 - 13:31
Od pół roku biorę tabletki antykoncepcyjne YAZ , nic mi po nich nie było jednak od kilku dni mam lekkie krwawienie / brązowy sluz , chodz do końca opakowania / okresu są jeszcze dobre dwa tygodnie , muszę jeszcze dodac ze nie zapomnialam ani jednej tabletki i przyjmuję je o stałych porach (20-22).
Czym może byc to krwawienie spowodowanie?
Czym może byc to krwawienie spowodowanie?
Kasia R.
Napisano 13 czerwiec 2009 - 16:40
podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych powinnas sie liczyc z wystapieniem plamienia miedzy cyklami. wyraznie masz napisane w ulotce o takiej mozliwosci. jezeli niepokoisz sie o wlasne zdrowie udaj sie do ginekologa na badania oraz po rade lekarska
Napisano 13 czerwiec 2009 - 18:59
Użytkownik Justyśkaa dnia 13.06.2009, 17:40 napisał
podczas przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych powinnas sie liczyc z wystapieniem plamienia miedzy cyklami. wyraznie masz napisane w ulotce o takiej mozliwosci. jezeli niepokoisz sie o wlasne zdrowie udaj sie do ginekologa na badania oraz po rade lekarska
aż musiałam zajrzeć do ulotki a tam stoi jak byk że krwawienie takie może wystąpić ale w paru pierwszych miesiącach (producent podaje że w ok. 3) a autorka łyka pigułki od pół roku.... co więc da jej ulotka w tym momencie??
ach i zdaje się że cykle występują zaraz po sobie więc nie może byc mowy o czymś między nimi.
niemniej zgadzam się że autorka powinna się udać do lekarza.
Kasia R.
Napisano 14 czerwiec 2009 - 17:27
no widzisz to masz zla ulotke! zazwyczaj nie ma powodów do obaw
ojoj specjalistko
oczywiscie Iyashi_Himme jezeli niepokoi cie to plamienie czy krwawienie udaj sie do lekarza
Cytat
krwawienie srodcykliczne moze wystapic głównie w pierwszych miesiacach zazywania taletek... w rzadkich przypadkach moze wystapic krwawienie
ojoj specjalistko
Użytkownik Justyśkaa edytował ten post 14 czerwiec 2009 - 17:30
Napisano 13 wrzesień 2009 - 10:45
może to troch enie na temat ale mam problem i mysle ze mi pomożecie
słuchajcie biore 1 opakowanie tabletek na poczatku wystąpiły plamienia ale to normalne ostatnio pominęłam 2 tabletki wczoraj wzięłam tabletke o normalniej porze i w bistrze mam jeszcze tabletki na tydzień ale dzisiaj dostałam okresu czy to jest normalne??? prosze poradźcie mi co mam zrobić
Napisano 16 listopad 2009 - 11:04
Od 9 miesiecy biore tabl. anty. Najpierw był to kontracept, a teraz jestem w trakcie 4 opakowania Novynette. No i mam problem. W 12 dniu cyklu pojawilo sie u mnie brazowawe plamienie. Wiem,ze czasem tak jest,kiedy organizm przyzwyczaja sie do hormonow,ale to juz 4 opakowanie,a wczesniej nic nie mialam. Producent w ulotce pisze,ze plamienia moga byc do 3 miesiaca stosowania tych tabl. Dodam,ze nie pominelam zadnej tabletki. Zaczynam sie martwic,bo to plamienie trwa juz 5 dzien. Czy to od tabletek,czy moze byc spowodowane czyms innym? Czy powinnam isc do lekarza? Moze powinien mi zmienic tabletki? Bardzo prosze o pomoc,bo naprawde sie martwie!
Napisano 19 listopad 2009 - 11:19
To jest krwawienie okołoowulacyjne, też miałam ten problem, gdy brałam tabletki i też po takim czasie.
Ginekolog na to kazał mi brać dwie tabletki zamiast jednej
Ginekolog na to kazał mi brać dwie tabletki zamiast jednej
Ludzkie oczy mówią czasem gorsze rzeczy niż usta.
Mów za plecami ludzi tyle, ile miałbyś odwagę powiedzieć im prosto w oczy.
Mów za plecami ludzi tyle, ile miałbyś odwagę powiedzieć im prosto w oczy.
Kasia R.
Napisano 14 maj 2010 - 16:30
cześć wszystkim:) biore swoje pierwsze opakowanie novynette. przez pierwsze 2 tygodnie mialam normalne brązowe plamienia jednak w 3 tygodniu mam czerwone;/ dodam ze nie zapomnialam ani jednej tabletki. mam isc do gina czy zaczekac na 2 pakowanie? prosze o pomoc
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z tematu
- krwawienie przy tabletkach
- yaz krwawienia przed końcem opakowania
- brazowe plamienie po wysilku fizycznym
- krwawienia podczas brania tabletek antykoncepcyjnych
- krwawienie yaz
- krwawienie przy pigułkach
- krwawienia śródcykliczne
- plamienia podczas zażywania tabletek antykoncepcyjnych yaz
- yaz a plamienie