Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Testy sprawnościowe do policji.

13 odpowiedzi w tym temacie

#1 raffaello86

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 25 postów

Napisano 20 maj 2009 - 21:49

Siema. Zdawał ktoś z was testy sprawnościowe do policji?? Widziałem film instruktażowy i wydaje mi się, że nie jest tak ciężko a jak jest w rzeczywistości??

... forever young ...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 D_K

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 401 postów

Napisano 22 maj 2009 - 09:49

Test sprawnościowy nie jest trudny, można przed zdawaniem zrobić rozgrzewkę na torze i spróbować. Ważne, żeby myśleć o tym co się robi. Jeden pacjent mając bardzo dobry czas wyłożył się na skłonach z piłką lekarską - po prostu w pośpiechu nie zauważył, że prowadząca policjantka nie zaliczyła mu jednego powtórzenia. Zaczął robić następne ćwiczenie i niestety oblał, a jak wspomniałem czas miał bardzo dobry i ogólnie był bardzo sprawny.

#3 -nieosiągalna-

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 26 lipiec 2009 - 19:04

Dasz radę. Nic trudnego. Ważne żebyś przeszedł tor przed egzaminem. Podnieś manekina, rzuć piłką, przeskocz skrzynię. Każda sekunda jest ważna więc naucz się szybko "łapać" manekina żeby CI nie upadł i znajdź sposób na sprawne przeskakiwanie przez płotki. Nie jeden przewrócił się na nich :].. przed egzaminem pobiegaj trochę gdyż na ostatnich prostych pomiędzy pachołkami ludzie wymiękają i ciągną za sobą nogi... po tej półtorej minuty właśnie na ostatnich prostych zaczynasz odczuwać zmęczenie a masz do pokonania kilka długości.
powodzenia.

#4 kaman

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 119 postów

Napisano 26 lipiec 2009 - 19:13

Patrząc na co po niektórych policjantach to musi być niezła parodia a nie testy. Zresztą jak to powiedział mój kolega policjant na pytanie jak się dostał "przecież biorą wszystkich"

#5 -nieosiągalna-

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 14:53

ten Twój kolega tyle miał z policją co ja z zakonem.. :bag:
każdy kto przechodził rekrutację wie jak wiele osób odpada. Często o dostaniu się bądź odpadnięciu decyduje szczęście gdyż np. testy psychologiczne to porażka polskiego policyjnego systemu selekcji kandydatów. 3/4 spisane jest na straty. Nie biorą wszystkich- zapewniam Cię.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 ave666

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 727 postów

Napisano 27 lipiec 2009 - 15:33

Wyświetl postUżytkownik -nieosiągalna- dnia 27.07.2009, 15:53 napisał

ten Twój kolega tyle miał z policją co ja z zakonem.. :bag:
każdy kto przechodził rekrutację wie jak wiele osób odpada. Często o dostaniu się bądź odpadnięciu decyduje szczęście gdyż np. testy psychologiczne to porażka polskiego policyjnego systemu selekcji kandydatów. 3/4 spisane jest na straty. Nie biorą wszystkich- zapewniam Cię.

kiedyś brali :P ale nie teraz :P

#7 Razor92

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 149 postów

Napisano 04 sierpień 2009 - 17:47

odrazu po liceum można isc na testy do policji i gdzie się zgłaszac zeby do takich przystąpic??

#8 agaciorek

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2458 postów

Napisano 21 październik 2009 - 18:38

mój chłopak podchodził 3 razy do takich testów bo uwalali go na pierdołach, za pierwszym razem nie słusznie mu nie zaliczyli ale czy to kogoś obchodziło?(nie) za trzecim razem mu się udało na szczęście a potem poszło z górki...
"Możesz zostac ile chcesz....

obmyśliłam dla nas dobry plan.....

razem zestarzejmy się.....

wciąż tak mało jest dobranych par....."

"Kochac czlowieka to pragnac razem z nim sie zestarzec"
Albert Camus

#9 erudyta

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 43 postów

Napisano 05 listopad 2009 - 17:11

A ja mam 2 pytania odnośnie rzutu piłką lekarską.

1. Czy w momencie oddawania rzutu dozwolone jest oderwanie nóg od ziemi, czyli czy można rzucać z wyskoku?
2. Czy rzut na linię 5 m. uznawany jest za zaliczony?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

#10 ave666

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 727 postów

Napisano 09 listopad 2009 - 11:30

Wyświetl postUżytkownik erudyta dnia 05 listopad 2009 - 17:11 napisał

A ja mam 2 pytania odnośnie rzutu piłką lekarską.

1. Czy w momencie oddawania rzutu dozwolone jest oderwanie nóg od ziemi, czyli czy można rzucać z wyskoku?
2. Czy rzut na linię 5 m. uznawany jest za zaliczony?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

1) Na pewno nie można rzucać z wyskoku bo by to dawało lepsze wyniki.
2) Tak jeśli na linię upadnie piłka jest zaliczany rzut. od 5m w górę zaliczany jest rzut.

#11 Henryk8

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 10 listopad 2009 - 10:35

Popieram mojego przedmówcę. O ile w testach sprawnościowych trzeba mieć dużo szcześcia...to w psychologicznych trzeba go mieć jeszcze więcej żeby przejść rekrutację. A było głośno jakiś czas temu o tym, że mają zlikwidować te testy psychologiczne? Mam nadzieje, że prędzej czy później to zrobią bo są one zupełnie nie miarodajne. Najlepszym z kandydackiej, po roku służby w takim teście wychodziło np. że w ogole nie nadaja się do tego zawodu...

#12 agaciorek

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2458 postów

Napisano 11 listopad 2009 - 22:23

Wyświetl postUżytkownik Henryk8 dnia 10 listopad 2009 - 10:35 napisał

Popieram mojego przedmówcę. O ile w testach sprawnościowych trzeba mieć dużo szcześcia...to w psychologicznych trzeba go mieć jeszcze więcej żeby przejść rekrutację. A było głośno jakiś czas temu o tym, że mają zlikwidować te testy psychologiczne? Mam nadzieje, że prędzej czy później to zrobią bo są one zupełnie nie miarodajne. Najlepszym z kandydackiej, po roku służby w takim teście wychodziło np. że w ogole nie nadaja się do tego zawodu...

Zgadzam się z Tobą :] test psychologiczny to paranoja, pytania nie wiem skąd Ci psycholodzy biorą, odpada przy tym wiele ludzi a nawet jak się to wszystko przejdzie to potem się okazuje że policja nie ma kasy na etaty i zasłania się głupimi mandatami, a raczej ich posiadaniem :/ wiec ten kto zamierza teraz startować do policji niech dobrze to przemyśli
"Możesz zostac ile chcesz....

obmyśliłam dla nas dobry plan.....

razem zestarzejmy się.....

wciąż tak mało jest dobranych par....."

"Kochac czlowieka to pragnac razem z nim sie zestarzec"
Albert Camus

#13 tabaluga

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 19 listopad 2009 - 19:48

A ja jeszcze wrócę do rzutu piłką.
Czy istnieje jakaś specjalna technika rzutu piłką lekarską. Wiem już, że nie można rzucać z wyskoku ale czy nogi podczas rzutu mają całkowicie przylegać do podłoża? W moim przypadku opieram się na lewej nodze i lekko odpycham się od podłoża, tzn. rzucam całym ciałem, czy taki rzut jest poprawny?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#14 D_K

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 401 postów

Napisano 21 listopad 2009 - 13:26

Chłopie, a co jest trudnego w rzucie piłką lekarską??? Lepiej przy rzucie uważaj czy stoisz przed linią, bo mi jeden rzut nie zaliczyli, w pośpiechu stanąłem na linii. Następne rzuty wykonałem w odległości 1,5 kroku w tył od miejsca rzutu i nie był to dla mnie problem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych