Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Jak wgrać nowy soft do se k850i? help

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 dam-pro

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 127 postów

Napisano 17 maj 2009 - 14:03

Witam,
wczoraj mój k850i się sam wyłączył... od tamtej pory się nie chce włączyć (przy próbie włączenie świeci się tylko podświetlenie klawiatury i niebieska dioda z tyłu koło aparatu, ekran wcale nie reaguje ;/ )
Próbowałem się czegoś dowiedzieć szukając w google... wywnioskowałem że najprawdopodobniej przyczyną jest soft... więc szukam jakiejś instrukcji: JAK WGRAĆ NOWY SOFT??? proszę was o jakieś konkterne odpowiedzi, rady... /z kąt ściągnąć nowy, czysty soft (najlepiej najnowszy) i jak go wgrać???
z góry wielkie dzięki :)

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 DaMurdaOne

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 79 postów

Napisano 17 maj 2009 - 22:13

Oto łopatologiczne rozwiązanie Twojego problemu.

Najpierw rzeczy Ci potrzebne:
* telefon :D
* kabel USB :D
* program SEUS
* plik customize
* program a2uploader

A oto co skąd możesz wziąć

- telefon - z kieszeni
- kabel USB - z pudełka
- program SEUS - z internetu SE Polska oficjalna strona dokładny link
- program a2uploader - też z internetu, żebyś nie płakał wrzucam na RS a2uploader
- plik customize - też z internetu, choć nie powinienem to go wrzucę na RS Customize

Instrukcja krok po kroku

1. Uruchamiamy a2uploader'a - gówniane antywirusy pokazują go jako trojana, ale olać to i działać dalej, na bank nie uszkodzi komputera.
Workspace a2uploader wygląda następująco:
Dołączona grafika

2. Gdy już będziesz widział to rób co następuje:
- podłączasz telefon do kompa za pomocą kabla USB
- wyłączasz telefon
- wyjmujesz kartę SIM, kartę pamięci, baterię
- w a2uploader wciskasz przycisk File System Tool
- wkładasz baterię do telefonu
- nie włączasz telefonu, tylko wciskasz przycisk "C" i go trzymasz
- jeśli w programie nic się nie zmieni może być konieczne odłączenie go i podłączenie ponownie - ale nie wolno Ci puścić klawisza "C". klawisza rzecz jasna w telefonie.
- przytrzymujesz klawisz do momentu w którym pokaże CI się mniej więcej coś w takim rodzaju:

Dołączona grafika

3. W okienku nawigacyjnym po prawej masz dostęp do swojego telefonu. Wchodzisz do folderu : tpa / preset / custom
Ekran powinien wyglądać mniej więcej tak

Dołączona grafika

4. Usuwasz plik customize.xml i za pomocą "drag and drop" wrzucasz na telefon ściągnięty przed chwilą ode mnie plik [oczywiście musisz go wypakować z archiwum rar najpierw] .
Następnie wciskasz przycisk w a2u shutdown fs manager, odłączasz telefon i wyjmujesz baterię na 20 sekund, a następnie ją wkładasz z powrotem.

5. Instalujesz na komputerze SEUSA i instalujesz zgodnie z instrukcjami tam podanymi (a są naprawdę łopatologiczne!) oprogramowanie - jeśli Ci wywali że masz najnowsze to wciśnij klawisz mimo, to instaluj.

6. Po wszystkim uruchom telefon - bez karty SIM, czy pamięci. Wszystko się pięknie wczyta, dopiero wsadzasz kartę pamięci..

No i tak to wygląda. Normalnie biorę za to w swoich punktach od 35-50 PLN :D. Mam prośbę - jak nie zrozumiałeś przeczytaj raz jeszcze, to jest naprawdę proste. No i wypadałoby podziękować :P

"Jako lesbijkę boli mnie Twój śmiech, boli mnie śmiech w ogóle!"

Dołączona grafika
Heteroseksualista też człowiek
Nie daj się sterroryzować.

Moja specjalność: Movies Release i GSM. Nie wiesz? Pytaj

#3 dam-pro

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 127 postów

Napisano 01 czerwiec 2009 - 20:32

Dzięki za szczegółowe wyjaśnienie BB)
Robie wszystko jak mi napisałeś... ale już na początku występuje problem: Mianowicie a2uploader nie pokazuje mi plików z komy, niestety na tym się zacinam... :(
oto jak to u mnie wygląda:
Dołączona grafika

gdyby ktoś wiedział co może być z moją komą... proszę o pomoc

Dołączona grafika

#4 juby136

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 30 lipiec 2009 - 20:43

Wyświetl postUżytkownik dam-pro dnia 1.06.2009, 21:32 napisał

Dzięki za szczegółowe wyjaśnienie BB)
Robie wszystko jak mi napisałeś... ale już na początku występuje problem: Mianowicie a2uploader nie pokazuje mi plików z komy, niestety na tym się zacinam... :(
oto jak to u mnie wygląda:
Dołączona grafika

gdyby ktoś wiedział co może być z moją komą... proszę o pomoc

ja też bym prosił mam ten sam problem:[

#5 Alpachino

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 11 listopad 2009 - 21:50

Wyświetl postUżytkownik juby136 dnia 30 lipiec 2009 - 20:43 napisał

ja też bym prosił mam ten sam problem:[
Ja wiem na czym polega wasz problem .Iz pobraliscie stara wersje programu jak chcecie piszcie na gg 1691211

Lub czhyba nieklikacie na File stystem tool jak chcecie to piszcie to pooge gg 1691211

Użytkownik Alpachino edytował ten post 11 listopad 2009 - 21:52

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Aras18

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 12 listopad 2009 - 17:54

Wczoraj zdarzyło mi się to samo, też tylko świeci się klawiatura i tylna dioda od aparatu. Mam pytanie ile kosztuje zmiana softa i czy to coś pomoże?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#7 Aras18

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 12 listopad 2009 - 18:46

po lewej stronie pokazuje mi to samo co u ciebie a po prawej nic i co mam zrobić?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych