Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Kluski Z żółtym Serem

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 anka1992

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 403 postów

Napisano 05 marzec 2006 - 13:15

Słyszałam kiedyś że ktoś je kluski z żółtym serem, kukurydzą i oliwkami ew zamiast 2 ostatnich - z tuńczykiem.... ale nie znam przepisu :( bardzo proszę o dokładny przepis jeśli ktoś zna :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 fuser

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 186 postów

Napisano 05 marzec 2006 - 13:50

Kluski z żółtym serem :mruga: nie nigdy nie jadłem. Też nie znam przepisu. Ale to chyba wystarczy kluchy ugotować, zetrzeć na tarce troche sera i potem po prostu posypać nim te kluchy. Ciekawe jak to smakuje. Jak przeżyjesz to daj znać :P też sobie zrobie.
impossible is nothing

#3 anka1992

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 403 postów

Napisano 07 marzec 2006 - 18:12

podobno sie je gotuje i gorące posypuje serem ale do tego jest jeszcze chyba jakiś sos... no i nie wiem jak to dokładnie idzie... :/
więc piszcie- moja proźba o przepis nadal aktualna :)

#4 Jagódka

Power of flower :)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 636 postów

Napisano 07 marzec 2006 - 19:32

No no, jak ktos wie to niech pisze, bo tez jestem ciekawa. Ja niestety nie znam :( Ale jak ktos napisze przepis to sobie zrobie :D
"Na poligonach chłopcy ucza sie zabijać, artyści poszukuja swojego JA. Dookoła ludzie umierają, dookoła ludzie rodzą sie. Dookoła ludzie sie kochają, dookoła nas coś dzieje sie. A my zostańmy obok, a my zostańmy tu. A my zostańmy obok, a my zostańmy tu. Outsider ojojoj Outsider."

#5 kizia_mizia

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2890 postów

Napisano 08 marzec 2006 - 07:29

Brzmi smacznie :P
Z chęcią bym zjadła... ale niestety nie znam przepisu :{
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 BlizZ

Oczekujący Przyszłości

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1767 postów

Napisano 08 marzec 2006 - 07:56

A wogóle to chodzi o kluski czy makaron :D ? Bo moja babcia też jest z pod Lublina i wogóle nie używa tego drugiego słowa ;)
Tam dom mój, gdzie serce moje :}...

Dołączona grafika

#7 anka1992

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 403 postów

Napisano 08 marzec 2006 - 21:14

Ja jestem z Lublina ale tu każdy mówi tak jak chce :P tak mi się przynajmniej wydaje ja nie zawracam na to uwagi :/ ale chodzi o makaron chyba no taki makaron ze sklepu albo kluski ze sklepu :P no takie zwykłe heh ja w sumie nie zwracam uwagi czy mówię kluski czy makaron... dla mnie to to samo :P

#8 wilczurzyca

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 177 postów

Napisano 02 maj 2006 - 18:05

Makaron z serem:) Jak jest cos na obiadek czego nie lubię to zawsze sobie robię. Moja wersja jest bardzo mało profesjonalna no ale ja zawsze robie byle jak, żeby zjeść, ważne że smakuje. No więc, ja robie tak, że gotuję makaronik( może byc spaghetti, albo nawet świderki co komu pasuje), posypuje duża ilościa startego sera(niektore zółtki nie pasuja, ale zaryzykowac mozna), jak mam ochote to na to troche tuńczyka w oleju z puszki i jeszcze sera:). i Do mikrofalówki, żeby ser się ładnie rozpuścił. Za ewentualne otrucia nie odpowiadam:P

#9 mysza87

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 744 postów

Napisano 02 maj 2006 - 18:33

jak zdobęde przepis od babci na kluski z serem żółtym + warzywa to wam podam :) jak dla mnie taka zapiekanka jest superaśnie smaczniutka :D

!!! CKM ZŁOMREX WŁÓKRZNIARZ CZĘSTOCHOWA !!!

:D :D :D hehe... :D

#10 martyna13

...::ZaKoChAnA::...

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 335 postów

Napisano 02 maj 2006 - 21:33

ale fajnie :) kto da przepis to se zrobiem i zjem :)
Przyjaciel to ktoś kto wie o tobie wszystko, a mimo to cię lubi...

(...) Przyjaciel to osoba przy której można głośno myśleć ... (...)

#11 anka1992

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 403 postów

Napisano 06 maj 2006 - 11:16

Mam przepis na kluski z żółtym serem :D to trzeba ugotować makaron wstążki albo świderki (ja gotowałam pół opakowania) ale NIE POLEWAĆ GO ZIMNĄ WODĄ! tylko odlać wodę... wrzucić do jakiegoś garnka i polać to sosem który się robi tak (na taką ilość jak ja robiłam): półtorej łyżki śmietany, półtorej łyżki majonezu i półtorej łyżki kefiru, zioła - najlepsze do kuchni włoskiej i obowiązkowo ok 2 ząbków czasnku nie zbyt lubię czosnek ale tu trzeba koniecznie i jest naprawde pycha... ten sos wlewa sie do garnka w którym są kluski - bez wody oczywiście i do tego dodaje się kukurydzę i można też tuńczyka z puszki- takiego w sosie własnym (ale bez tego sosu własnego :) ) i to się posypuje żółtym serem który rozpuści się bo kluski są gorące :) Smacznego TO JEST NAPRAWDĘ PYYYYSZNE :) :* :papa:

#12 wilczurzyca

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 177 postów

Napisano 06 maj 2006 - 12:48

Przepis Anki jest zdecydowanie bardziej profesjonalny niz moj:P Tylko ten czosnek:( jak bede miala chwilke i wolny wieczor zeby nie smierdziec znajomym to sprobuje:)

#13 annie

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 121 postów

Napisano 24 maj 2006 - 11:44

Wyświetl postUżytkownik BlizZ dnia 8.03.2006, 08:56 napisał

A wogóle to chodzi o kluski czy makaron :D ? Bo moja babcia też jest z pod Lublina i wogóle nie używa tego drugiego słowa ;)

Moja babcia tez pochodzi spod Lublina.Kiedys przy sprzataniu kuchni nagle wykrzyknela zdziwiona:
" o, kliusek makaronu!" :D

Pozdrawiam wszystkie babcie!

#14 Rokita

rawwwwrrr.. xD

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3090 postów

Napisano 05 czerwiec 2006 - 11:51

Nie jadłam nigdy... :mruga:
Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#15 wera83

szalona wredotka :D

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2214 postów

Napisano 09 wrzesień 2006 - 12:47

Nigdy jeszcze takich klusek nie jadłam:),ale chętnie spróbuję:D
Kochając - daj wszystko co masz.A kiedy dałeś już wszystko - daj jeszcze więcej i zapomnij,jaki to sprawia ból.Bo kiedy stoisz wobec śmierci,liczy się tylko miłość,którą dałeś i którą przyjąłeś,a wszystko inne - osiągnięcia,zmagania,walki - zniknie z twej pamięci.Jeśli naprawdę kochałeś - to żyć było warto.I radość pójdzie za tobą aż do końca.Ale jeśli nie kochałeś,śmierć przyjdzie zawsze zbyt szybko i zawsze będzie zbyt straszna,aby przed nią stanąć.

Masz szczęście - jesteś człowiekiem :)

Człowiek współczesny szuka przyjemności bez szczęścia,szczęścia bez zadowolenia,zadowolenia bez mądrości.

Czas zbyt wolno plynie dla tych, którzy czekają, zbyt szybko dla tych,którzy kochaj

SZALONA WREDZIA ATAKUJE!!!! :P

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych