Sprawa przedstawia się tak: dzisiaj jest mój 5 dzień cyklu, @ własnie się kończy, cykle mam zazwyczaj regularne tj 26-28 dni, a problemem jest to że razem z krwawieniem mam sluz przypominający śluz płodny, bardzo się rozciąga, jest taki dość wilgotny, zmieszany z krwią, krótko mówiąc przypomina kurze białko, nie jestem pewna czy nie jest to śluz okołoowulacyjny czy tez śluz innego pochodzenia, a podczas kiedy powinnam mieć owulację mam dość rzadki śluz... czasami mam wrażenie jakbym poprostu popusciła mocz... obserwuje swoj organizm od przeszło 2 lat a taką anomalię mam od ok 4 miesięcy, wczesniej wszystko odbywało się podręcznikowo;) nie wiem czy jest to powód by odwiedzić ginekologa... A oprócz tego kochałam się dzisiaj rano, z finałem w środku po czym szybko zrobiłam siku... stąd mój niepokój tym śluzem... eh zagmatfane... mógłby kto kompetentny udzielić mi jakiejś rady? Z góry dziękuję
Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...
Owulacja w czasie okresu?
Rozpoczęty przez malwineczka, 17 kwi 2009 22:36
3 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 17 kwiecień 2009 - 23:56
Cytat
, cykle mam zazwyczaj regularne tj 26-28 dni
a mierzysz tez temp codziennie? ze jestes pewna ze tak masz wsyztsko regularnie itd?
sama obserwacja sluzu nie wystarczy !
Po za tym proponuje isc do gina i przedstawic mu wszytsko to co napisałas... ja sie az tak nie znam ale podejrzewam ze te twoje "podrecznikowo" jest oparte tylko na paru punktach...
Ponadto nie wiem czy tez oczekujesz odpowiedzi na temat czy mozesz byc w ciazy - jesli nei uzywasz zadnych zabezpieczen - moja odp brzmi TAK MOZESZ BYC!
Nie zapominaj ze tzw kalendarzykowa metoda jest zawodna a tym bardziej taka która ty stosujesz - czyli niepełna!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano 18 kwiecień 2009 - 11:26
owulacja może mieć miejsce w czasie okresu.
nie pomyślałaś, że warto stosować jakąś sensowną antykoncepcję?? kalendarzyk to marne zabezpieczenie.
nie pomyślałaś, że warto stosować jakąś sensowną antykoncepcję?? kalendarzyk to marne zabezpieczenie.
"Jeśli ktoś niszczy jedno życie, to tak jakby niszczył cały świat.
Jeśli ktoś ratuje jedno życie, to tak jakby ratował cały świat."
dysgooglia (dysguglia) - najgorsza naszych czasów, nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki
Kasia R.
Napisano 18 kwiecień 2009 - 12:03
malwineczka wiedz,ze przy najbardziej regularnych cyklach owulacja moze wystepowac w roznych dniach, nawet moze wystepowac 2 razy w miesiacu. kobiety robia blad uwazajac,iz podczas krwawienia sa dni nieplodne... pomysl o bardziej niezawodnym zabezpieczeniu. a tym bardziej,ze nie spieszy ci sie do macierzynstwa
Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z forum
- słabe krwawienia miesiączkowe przyczyny
- ostatni dzień okresu czy można iść do ginekologa
- tabletki wczesnoporonne
- który lekarz w polsce przeprowadza aborcje
- objawy ciazy kiedy
- czechy o aborcji
- sex bez zabezpieczenia w dni płodne
- metody poronien w pierwszym tygodniu
- papierosy w ciazy
- jakie są szanse zajścia w ciąże w dni płodne