Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Owulacja w czasie okresu?

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 malwineczka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 17 kwiecień 2009 - 22:36

Sprawa przedstawia się tak: dzisiaj jest mój 5 dzień cyklu, @ własnie się kończy, cykle mam zazwyczaj regularne tj 26-28 dni, a problemem jest to że razem z krwawieniem mam sluz przypominający śluz płodny, bardzo się rozciąga, jest taki dość wilgotny, zmieszany z krwią, krótko mówiąc przypomina kurze białko, nie jestem pewna czy nie jest to śluz okołoowulacyjny czy tez śluz innego pochodzenia, a podczas kiedy powinnam mieć owulację mam dość rzadki śluz... czasami mam wrażenie jakbym poprostu popusciła mocz... obserwuje swoj organizm od przeszło 2 lat a taką anomalię mam od ok 4 miesięcy, wczesniej wszystko odbywało się podręcznikowo;) nie wiem czy jest to powód by odwiedzić ginekologa... A oprócz tego kochałam się dzisiaj rano, z finałem w środku po czym szybko zrobiłam siku... stąd mój niepokój tym śluzem... eh zagmatfane... mógłby kto kompetentny udzielić mi jakiejś rady? Z góry dziękuję

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Mery_Blue

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2375 postów

Napisano 17 kwiecień 2009 - 23:56

Cytat

, cykle mam zazwyczaj regularne tj 26-28 dni
czyli sa to tylko na oko regularne cykle..
a mierzysz tez temp codziennie? ze jestes pewna ze tak masz wsyztsko regularnie itd?
sama obserwacja sluzu nie wystarczy !

Po za tym proponuje isc do gina i przedstawic mu wszytsko to co napisałas... ja sie az tak nie znam ale podejrzewam ze te twoje "podrecznikowo" jest oparte tylko na paru punktach... :) inaczej musiałabys miec cykl co równe 28 dni :) itd.
Ponadto nie wiem czy tez oczekujesz odpowiedzi na temat czy mozesz byc w ciazy - jesli nei uzywasz zadnych zabezpieczen - moja odp brzmi TAK MOZESZ BYC!

Nie zapominaj ze tzw kalendarzykowa metoda jest zawodna a tym bardziej taka która ty stosujesz - czyli niepełna!!!!!!!!!!!!!!!

#3 W.Redna

niegrzeczna dziewczynka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1275 postów

Napisano 18 kwiecień 2009 - 11:26

owulacja może mieć miejsce w czasie okresu.
nie pomyślałaś, że warto stosować jakąś sensowną antykoncepcję?? kalendarzyk to marne zabezpieczenie.

"Jeśli ktoś niszczy jedno życie, to tak jakby niszczył cały świat.
Jeśli ktoś ratuje jedno życie, to tak jakby ratował cały świat."

kliknij, obejrzyj, przemyśl

dysgooglia (dysguglia) - najgorsza naszych czasów, nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#4 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 18 kwiecień 2009 - 12:03

malwineczka wiedz,ze przy najbardziej regularnych cyklach owulacja moze wystepowac w roznych dniach, nawet moze wystepowac 2 razy w miesiacu. kobiety robia blad uwazajac,iz podczas krwawienia sa dni nieplodne... pomysl o bardziej niezawodnym zabezpieczeniu. a tym bardziej,ze nie spieszy ci sie do macierzynstwa

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych