Skocz do zawartości

Zainteresowani.pl - mikroblogowanie w całkiem odmienny sposób. Inspiracje każdego dnia...

- - - - -

Trądzik na plecach...

44 odpowiedzi w tym temacie

#1 jaaaa1989

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisano 31 marzec 2009 - 19:37

Mam pytanie. Czy ktoś z was zna jakieś skuteczne sposoby pozbycia się trądziku na plecach...bo mam ten problem od paru lat... i jest to bardzo krępujące, latem ciężko mi nawet ubrać bluzkę bez rękawów bo krostki wychodzą mi nawet na ramionach:( później zostają z tego brzydkie blizny:( chciałabym raz na zawsze się tego pozbyć, ale niestety nie wiem jak:(

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Migootka

Rodowita Łodzianka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1099 postów

Napisano 31 marzec 2009 - 19:44

Może spróbuj używać specjalnych kosmetyków do mycia ciała np. http://www.pharmacer...dukt.php?id=785
Do tego możesz sobie pobrać np. tabletki z bratka trójbawnego /oczyszczają organizm/, jakieś preparaty witaminowe typu drożdże w tabletkach, jeśli nie pomoże, idź do dermatologa, przepisze Ci jakieś maści bądź kremy, o mocniejszym działaniu, które w aptece wydawane są tylko na podstawie rp.

Gdyby na oknie moim stały kwiaty paproci i niebieskie migdały...

Czuję smak chwili, choć była bardzo krótka
Smak jak ciepła wódka z plastikowego kubka
Kto pił życia nektar zna ten smak.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#3 sąsiadkaaaa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 104 postów

Napisano 31 marzec 2009 - 19:50

Ja też to mam;/ Na pewno nie wystarczą powszechne kosmetyki od trądziku, idź na oczyszczanie skóry pleców albo do dermatologa.

#4 LaTReC

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 111 postów

Napisano 31 marzec 2009 - 19:52

Chyba musisz sie czesciej myc :) ale nie sama woda :P
"I Know I Live Wrong But Life Aint Right"

#5 Migootka

Rodowita Łodzianka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1099 postów

Napisano 31 marzec 2009 - 19:59

Wyświetl postUżytkownik LaTReC dnia 31.03.2009, 20:52 napisał

Chyba musisz sie czesciej myc :) ale nie sama woda :P

Tak sobie się z tym zgadzam. Częste mycie skraca życie, a tak poważniej, to wtedy zwiększa się produkcja sebum, skóra jeszcze bardziej się przetłuszcza, tworzą się zaskórniki, potem wiadomo co dalej...

Gdyby na oknie moim stały kwiaty paproci i niebieskie migdały...

Czuję smak chwili, choć była bardzo krótka
Smak jak ciepła wódka z plastikowego kubka
Kto pił życia nektar zna ten smak.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Voluke

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 381 postów

Napisano 31 marzec 2009 - 20:47

Wyświetl postUżytkownik Migootka dnia 31.03.2009, 20:59 napisał

Tak sobie się z tym zgadzam. Częste mycie skraca życie, a tak poważniej, to wtedy zwiększa się produkcja sebum, skóra jeszcze bardziej się przetłuszcza, tworzą się zaskórniki, potem wiadomo co dalej...
łooo o tym nie wiedziałem, a też mam na plecach, myje się codziennie :P
Dołączona grafika

#7 Vapster

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 54 postów

Napisano 12 maj 2009 - 23:32

proszę unikać Kakao i Mleka

#8 Glossiness

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 129 postów

Napisano 13 maj 2009 - 20:51

Wyświetl postUżytkownik Vapster dnia 13.05.2009, 00:32 napisał

proszę unikać Kakao i Mleka
Co?
Ja trądzik wyleczyłam mlekiem... ^^
I`ll do what it takes
...till...
I touch the sky ;-)

#9 *Tom*

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 14 maj 2009 - 00:42

Musisz odstawić koxy - nie ma rady :D

#10 ponury_murzyn

Przyjaźnie nastawiony do świata 21-latek ;)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4254 postów

Napisano 14 maj 2009 - 17:16

Tretinex i inne retinoidy.
http://hatefullguy.wordpress.com/ - "Jak chcesz napisać co Ci się nie podoba, albo o czym myślisz, to załóż sobie pedalskiego bloga i wy****laj." - ktoś na sadistic do jakiegoś marudnego kolesia. Podchwyciłem i jest ;]

Najnowszy post - "Zmęczenie materiału" - mój blog stał się dokładnie tym czym chciałem, aby nigdy się nie stał - moim marudzeniem.
http://hatefullguy.w...ycie-materialu/

Dlaczego ludzie tyją ? http://kwejk.pl/obra...dzie,tyją?.html

#11 sedeja

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisano 02 czerwiec 2009 - 08:34

Trądzik na plecach, pierwszy raz słyszę. Ja na trądzik, ale twarzy stosuję odpowiednie toniki, kremy i podkłady. Przede wszystkim przemywam twarz wodą. Stosuję odpowiednią dietę i stosuję suplement Face Okey, który jest produktem naturalnym z kompleksu białek serwatkowych. Zauważyłam, że twarz stała się jaśniejsza, przebarwienia i trądzik się zmniejszyły, a stosuję od niedawna. Jak sama nazwa wskazuje dot. to twarzy, ale warto zapytać lekarza czy może być skuteczny na plecy. Na pewno jakieś zabiegi będą tu pomocne. Najlepiej wybrać się do dermatologa, żeby ocenił sytuację i dał zalecenia.
"Inteligencja jest najbardziej sprawiedliwie rozdzielonym darem, tylko niektórzy uważają, że otrzymali jej za mało"

#12 rudson

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 05 czerwiec 2009 - 15:20

Wyświetl postUżytkownik sedeja dnia 2.06.2009, 09:34 napisał

Trądzik na plecach, pierwszy raz słyszę. Ja na trądzik, ale twarzy stosuję odpowiednie toniki, kremy i podkłady. Przede wszystkim przemywam twarz wodą. Stosuję odpowiednią dietę i stosuję suplement Face Okey, który jest produktem naturalnym z kompleksu białek serwatkowych. Zauważyłam, że twarz stała się jaśniejsza, przebarwienia i trądzik się zmniejszyły, a stosuję od niedawna. Jak sama nazwa wskazuje dot. to twarzy, ale warto zapytać lekarza czy może być skuteczny na plecy. Na pewno jakieś zabiegi będą tu pomocne. Najlepiej wybrać się do dermatologa, żeby ocenił sytuację i dał zalecenia.

tez to mialam, moja siostra rowniez. i neistety probowalam roznych cudow przepisanych przez dermatologa, domowych sposobow itd. przeszlo dopiero jak zaczelam lykac tabletki antykoncepcyjne :) i teraz- ani sladu :)

#13 dudeczka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 379 postów

Napisano 07 czerwiec 2009 - 00:17

Warto łykać drożdze, wtedy wypryski powoli wysychaja, albo sie nie pojawiają wogóle. Mozna terż robić peeling tych miejsc na plecach i miejscowo smarować żelem punktowym, a ten poleci dermatolog, albo w Rossmanie można kupić. Ciasteczka trzeba sobie darować i czekoladę...niestety :P

#14 oGrYzEkKk

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 246 postów

Napisano 07 czerwiec 2009 - 08:55

A ja polecam jeszcze plyn Afrodyta Adonis, bardzo tani i dobry :przewraca:
Mraaau !
Dołączona grafika

#15 Tajemniczy9191

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 454 postów

Napisano 17 czerwiec 2009 - 08:26

te wszytstkie leki to o kant moża sobie schować, tylko antybiotyki przez dermoatologa przepisane sa w stanie coś zdziałać. ale i tak wieskzość tylko przez okres jak sie je bierze pozniej wraca. jak masz dość krost i masz troche kasy i nie szkoda CI troche zdrowia to idz do derma niech CI przepisze IZOTEK, i po prostach ani sladu.

#16 Amber87

zjadłabym coś

• Winner
  • PipPipPipPip
  • 624 postów

Napisano 17 czerwiec 2009 - 10:52

HEJ! mam to samo, niestety nic nie działa :frusty: ostatnio zauważyłam że po opalaniu się trochę mi tego poznikało, może to jest wyjście- słoneczko? Ale mówicie drożdże...hmmm

#17 monika.pogo.

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisano 18 czerwiec 2009 - 19:08

Ja słyszałam że własnie solarium jest dobre na trądzik.
A co do mycia to wiadomo że trądzik nie jest uzalezniony od czestości mycia. Czasami od ciety.Ja moge polecic taki suplement diety Cerabit jest też żel do mycia twarzy no ale trudno byłoby myc nim plecy. niewiem czy jeszcze jest ta promocja ale myśle że tak dostaje sie ten żel gratis wiec może warto spróbowac wiadomo że na każdego cos innego działa.

#18 Tajemniczy9191

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 454 postów

Napisano 19 czerwiec 2009 - 11:33

słońce i solarka tym bardziej to najgorsze co może być. owszem niby znikaja bo sie wysuszają ale to chwilowe pozniej bedzie jeszcze gorzej ;] a

#19 pisarka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 54 postów

Napisano 19 czerwiec 2009 - 11:45

Hejka :) ja tez mam tradzik na plecach, bylam u dermatologa i przepisal mi taki plyn ktorym smaruje krostki ale to nic nie dawalo- wiec sama wpadlam na to,żeby plecy myc zelem do twarzy do skory tradzikowej Acne expert z Dermica i do tego ten plyn i widze duze polepszenie. Stosuje to dopiero tydzien ale mysle ze wylecze sie tym sposobem:P Pozdrawiam.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Netinka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisano 19 czerwiec 2009 - 11:56

Mi farmaceutka poleciła Cerabit podobno regularnie stosowany powoduje że pryszcze znikają.
To takie kapsułki do kupienia w aptece oparte na Bratku, Cynku, Miedzi.
Jak akurat trafisz na promocje do tabletek dodają żel Cerabit gratis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych